Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom reveni sau nu la starea de urgență: Iată ce spune președintele Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariDepuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt
Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
Atâta timp cât situația poate fi gestionată de sistemul medical, nu vor fi introduse noi măsuri restrictive, a declarat președintele Dodon în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde”.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. În ultimele două zile a fost înregistrat un antirecord, și nu doar în Republica Moldova, ci la nivel Global. Acest lucru s-a întâmplat din cauza anulării majorității măsurilor restrictive.

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Societate
Record absolut: Peste 400 de cazuri de infecție cu COVID-19 într-o singură zi
De această părere este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Potrivit șefului statului, atât în lume, cât și în Republica Moldova ne confruntăm cu o situație foarte gravă. Dodon a explicat de ce avem o astfel de situație în Moldova, face sau nu față sistemul medica și ce care ar fi pașii care trebuie întreprinși.

”De ce se întâmplă? Pentru că au fost scoase restricțiile. Pentru că moldovenii nu țin cont de sfaturile medicilor. Pe de altă pare, au început să fie făcute mai multe teste, care sunt făcute nu doar la cei care au simptome. Da, situația nu e simplă, dar ea este gestionată de Guvern. Situația nu este ieșită de sub control. Acum suntem pregătiți. Sistarea activităților economice va avea efect negativ. Eu nu sunt de acord să impunem iarăși restricții privind ieșirea din casă sau să oprim iarăși toate activitățile economice. Lucrul acesta nu este o soluție”, a declarat președintele Dodon.

Potrivit șefului statului, atâta timp cât sistemul medical din țara noastră va face față situației, nu vor fi impuse noi măsuri restrictive. El a mai precizat că cel mai important este să fie depistate cele mai mari riscuri și să fie gestionate corespunzător.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0