Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rutina matinală: Obiceiuri de care ar trebui să țineți cont pentru o viață sănătoasă

© Sputnik / Rodion ProcaAngela Chelaru
Angela Chelaru - Sputnik Moldova
Abonare
Un stil de viață activ și o rutina de dimineață  poate aduce multiple beneficii organismului și stării noastre de spirit. De această părere este femeia de afaceri Angela Chelaru, care împărtășit secretele sale cu privire la un mod sănătos de viață.
Rutina matinală: Obiceiuri de care ar trebui să țineți cont pentru o viață sănătoasă

Ziua bună se cunoaște de dimineață, susține Angela Chelaru. Femeia de afaceri se trezește de fiecare dată la cinci și își dedică o oră întreagă pentru sănătatea și starea ei de bine. Exercițiile, meditațiile și gândirea pozitivă fac parte din rutina de dimineață și o ajută să fie plină de energie pe tot parcursul zilei.

"Cineva poate spune că sunt egoistă, însă nimeni nu-mi poate lua acest obicei de a-mi dedica o oră pentru sănătatea mea fizică și mintală", a relatat Angela Chelaru.

Femeia de afaceri ne-a mărturisit că ziua ei începe cu un exercițiu extrem de simplu, dar care are numeroase beneficii pentru sănătate. "Salutul Soarelui" este cea mai populară succesiune de poziții yoga, care reprezintă, de fapt, 12 exerciții de întindere a mușchilor.

"Aceste exerciții le practic în fiecare dimineață timp de 20 de minute. Sunt niște exerciții de întindere care te fac să te simți mai vioi, mai energic și te restabilesc după orele de somn. Exercițiile sunt extrem de simple și au un efect uimitor: îmbunătățesc circulația sângelui și protejează împotriva bolilor cronice", a remarcat ea.

De asemenea, Angela Chelaru spune că pentru a-și menține întotdeauna o stare de sănătate satisfăcătoare din regimul zilnic nu trebuie să lipsească meditațiile transcedentale și exercițiile de respirație (pranayama).

"Aceasta mă ajută să mă revigorez, să-mi restabilesc puterile, să atenuez stresul și să mă detașez de la unele situații. Toate acestea contribuie la revitalizarea corpului și îmi împrospătează mintea, pregătindu-mă pentru o nouă zi", a menționat ea.

Femeia de afaceri spune că oamenii care-și doresc să obțină mai multe succese pe plan profesional și personal ar trebui să-și revizuiască modul în care își petrec viața de zi cu zi și să preia obiceiuri sănătoase: să se trezească mai devreme, să știe exact cum își vor petrece primele ore ale zilei, să-și stabilească scopuri și priorități și să-și încheie ziua într-un mod relaxant.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0