Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Înscrierea la liceu și în clasa a V-a va putea fi făcută online sau prin poștă

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educație a aprobat calendarul concursului de admitere în învățământul liceal și în clasa a V-a pentru instituțiile care nu au clase primare în structura lor.

CHIȘINĂU, 12 iun. - Sputnik. Ministrul Educației, Igor Șarov, a anunțat condițiile de admitere în învățământul liceal și în clasa a V-a pentru instituțiile care nu au clase primare.

Elev - Sputnik Moldova
Societate
Pregătire pentru BAC online: Câți elevi au fost ”prezenți” la ore
Prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal se va desfășura în perioada 22 iunie-10 iulie. Atunci, va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs, examinarea dosarelor (calcularea mediilor și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs), anunțarea rezultatelor și prezentarea lor de către instituțiile de învățământ.

A doua etapă a concursului de admitere se va realiza în perioada 10-18 august, atunci vor avea loc și probele de aptitudini pentru candidații care au depus în prima etapă dosarul de admitere în instituțiile liceale cu profil de arte și sport.

”Ținând cont de situația epidemiologică din țara noastră, este necesar ca instituțiile de învățământ să le permită candidaților depunerea dosarului atât prin mijloace electronice, servicii poștale, cât și la comisia de admitere. De asemenea, adeverința medicală și fotografiile candidatului pot fi prezentate în decurs de 5 zile de la începutul anului de studii”, a declarat ministrul Educației, Igor Șarov.

La ședința online organizată astăzi de Ministerul Educției s-a mai discutat și despre manualele necesare pentru fiecare instituție de învățământ.

Din cauza pandemiei de COVID-19, în toate cele 1 232 de unități școlare a fost organizat învățământ de la distanță, iar aproape 93% din numărul total al cadrelor didactice și al elevilor din învățământul general au participat la acest proces. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0