Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea de Apel s-a pronunțat în privința mandatului de arestare pe numele lui Plahotniuc

© Sputnik / Miroslav RotariАппеляционная Палата
Аппеляционная Палата - Sputnik Moldova
Abonare
Dupa cinci amânări, Curtea de Apel Chișinău a menținut mandatul de arestare emis pe numele lui Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocaților fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc și a menținut decizia Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectoriul Ciocana. Prima instanță a emis mandat de arestare pentru 30 de zile în privința inculpatului, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. 

Павел Филип Pavel Filip ДПМ PDM - Sputnik Moldova
Politică
Curtea de Apel a respins recursul PDM cu privire la dosarul uzurpării puterii de stat

La această etapă, potrivit legii, PCCOCS urmează să le expedieze autorităților Statelor Unite ale Americii toate materialele ce-l vizează pe Vladimir Plahotniuc, astfel încât acesta să fie extrădat.

Examinarea recursului învinuitului a fost stabilită pentru data de 28 mai curent. Ea a fost însă amânată de cinci ori, la cererea avocaților acestuia.

În data de 22 mai 2020, PCCOCS a obținut în instanța de judecată emiterea unui mandat de arestare pe numele cetățeanului Vladimir Plahotniuc.

Înainte de a emite această măsură preventivă, procurorii i-au înaintat învinuirea lui Vlad Plahotniuc pe mai multe capete de acuzare. Acestea au fost enunțate de Procurorul General în cadrul briefingului de presă din 18 mai 2020. Fostul președinte al PDM este învinuit de escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea organizației criminale. Pentru aceste infracțiuni, legislația prevede pana la 15 ani inchisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0