Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel a respins recursul PDM cu privire la dosarul uzurpării puterii de stat

© Sputnik / Rodion ProcaПавел Филип Pavel Filip ДПМ PDM
Павел Филип Pavel Filip ДПМ PDM - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel nu a dat curs cererii foștilor membri ai Guvernului Filip, care au contestat pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Curtea de Apel a respins cererea foștilor membri ai Guvernului Filip, care au contestat decizia de pornire a dosarului penal pentru uzurparea puterii de stat. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către responsabilul de relația cu presa al Curții de Apel, Octombrina Popa.

Recursul a fost declarat de către membrii fostului Guvern – Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc.

Noul sediu al Procuraturii Generale - Sputnik Moldova
Politică
Fosta guvernare din Moldova, acuzată de procurori de uzurparea puterii în stat

Liderul democraților, Pavel Filip, a calificat  inițierea dosarului penal drept o tentativă de presiune politică, neavând la bază nici un temei.

La începutul lunii iulie, Andrei Năstase, fiind ministru al Afacerilor Interne, a solicitat „demararea imediată a unei anchete interne și penale în cadrul Procuraturii Generale” pentru tăinuirea unor documente și „intentarea imediată a cauzei penale privind uzurparea puterii în stat, solicitarea Parlamentului de ridicare a imunității procesuale a lui Plahotniuc, Șor și alții și anunțarea acestora în căutare internațională”.

Potrivit articolului 339 al Codului Penal al Republicii Moldova, acțiunile săvârșite în scopul uzurpării sau menținerii forțate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituției Republicii Moldova se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0