Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Cine sunt acum principalii cumpărători de apartamente în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariДом
Дом  - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în domeniul imobiliar Petru Oleinic a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre modificările care s-au produs în ultima perioadă pe piața imobiliară.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. O perioadă îndelungată, principalii cumpărători de spațiu locativ în Moldova erau concetățenii noștri plecați la muncă peste hotare. Pentru unii, singurul scop al plecării era de fapt să câștige bani pentru locuință. Acești oameni reveneau de regulă acasă, imediat ce reușeau să acumuleze suma necesară. Unii cumpărau imobile în Moldova cu intenția de a reveni cândva în țară, atunci când vârsta nu la va mai permite să muncească. Alții însă vedeau în achiziționarea de locuințe singura posibilitate de a investi cumva banii câștigați. Acum însă tendințele s-au schimbat, a menționat expertul în domeniul imobiliar Petru Oleinic.

”În ultima perioadă s-a redus factorul cumpărătorului străin, mai exact, al concetățenilor noștri care muncesc peste hotare. Acum, principala masă a cumpărătorilor sunt oamenii care își câștigă banii aici, în țară. Sunt cei care muncesc, au un venit stabil, însă nu au suficienți bani pentru a-și aduna de un apartament și de aceea iau credite”, a explicat Oleinic.

Многоэтажный жилой дом  - Sputnik Moldova
Piața imobiliară din Moldova după pandemie: Ce șanse sunt să scadă prețurile
Potrivit expertului, creditele ipotecare au devenit extrem de populare în ultima perioadă și au ajuns printre factorii care influențează considerabil piața imobiliară. Dacă băncile vor rămâne pe aceleași poziții în privința unei creditări ipotecare active și dacă valuta va rămâne relativ stabilă, atunci pe piața imobiliară nu se vor produce niciun fel de cutremure de genul unei creșteri explozive sau căderii prețurilor la apartamente. Prețurile pe piața imobiliară sunt destul de stabile în ultimii trei-patru ani, a menționat Oleinic.

Piața imobiliară ar putea fi laută cu asalt de moldovenii reveniți acasă? Ce spun experții>>>

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0