Mesajul ambasadorului rus, de Ziua Limbii Ruse și a poetului A. S. Pușkin

© Sputnik / Miroslav RotariПосол РФ в Молдове Олег Васнецов
Посол РФ в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua Limbii Ruse și de ziua nașterii lui A. S. Pușkin, ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a lansat un mesaj de felicitare.

CHIȘINĂU, 6 iun. - Sputnik. Oleg Vasnețov a adus sincere felicitări de Ziua Limbii Ruse. El a spus că nu în zadar aceasta este marcată în ziua de naștere a poetului, care este întemeietorul limbii literare moderne ruse.

"Geniul lui Pușkin aparține nu doar Rusiei, dar culturii universale. Operele sale au fost traduse aproape în toate limbile și au fost îndrăgite în toate colțurile lumii. Primele traduceri în limba moldovenească au fost făcută încă în timpul vieții lui Pușkin. Tradiția instituită încă în 1824 de Constantin Stamati, care a tradus "Prizonierul din Caucaz", este continuată până astăzi de mulți poeți și lingviști moldoveni", a scris Vasnețov pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul spune că "Pușkin a iubit Moldova, care a devenit casa lui timp de trei ani, din 1820 până în 1823. Inspirat de aceste meleaguri el a scris câteva opere memorabile: Prizonierul, Fântână Bahcisarai și a lucrat la Evghenii Oneghin".

Вручение лота книг библиотеке им. М. Ломоносова - Sputnik Moldova
Ziua limbii ruse, marcată în Moldova: 221 de ani de la nașterea lui Alexandr Pușkin
Oleg Vasnețov a mai afirmat că "mai bine de două secole numele lui Pușkin este simbolul relației permanente dintre Rusia și Moldova, un simbol pe care îl avem în inimile noastre, în memoria pe care i-o păstrăm, în creația scriitorilor și a oamenilor de cultură de astăzi. În Chișinău, încă acum două secole, cu forțele oamenilor simpli a fost instalat monumentul lui A. S. Pușkin, o dovadă a sincerității relațiilor moldo-ruse prietenoase și a unui interes permanent reciproc".

În final el a venit cu mulțumiri și urări de sănătate, pace și bunăstare.

"Noi le mulțumim tuturor celor care au contribuit la păstrarea limbii și culturii ruse în Republica Moldova și tuturor celor care, din an în an, cinstesc memoria lui A. S. Pușkin, tuturor care sunt interesați de cimentarea prieteniei moldo-ruse. În această zi frumoasă, vă doresc tuturor multă sănătate, pace și bunăstare", a scris ambasadorul Federației ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0