Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primul lot de medicamente contra COVID-19 a ajuns în spitalele din Rusia

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaПроизводство препарата для лечения COVID-19 "Фавипиравир"
Производство препарата для лечения COVID-19 Фавипиравир  - Sputnik Moldova
Abonare
Medicamentul va fi gratuit pentru cetățenii ruși în cadrul programului de asigurare medicală obligatorie. Există deja cereri de livrare a acestuia în peste 10 țări.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Primul lot de medicamente rusești împotriva coronavirusului „Avifavir" a ajuns în spitalele din Federația Rusă. Oferta a fost realizată de fondul de investiții directe ruse (RDIF) și grupul de companii ChemRar, informează RIA Novosti.

"Primele livrări de medicamente au fost primite de clinici și organizații farmaceutice autorizate din regiunile Moscova, Leningrad, Novgorod, Kirov, Nijni Novgorod, Republica Tatarstan și Ekaterinburg. În iunie, va fi livrat ”Avifavir” pentru 60 de mii de cursuri de tratament în spitalele din Rusia. Dacă va fi necesar, producția ar putea fi majorată până la două milioane de cursuri pe an", se arată în raport.

Coronavirus  - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia, au fost create trei medicamente pentru combaterea COVID-19 - detalii
”Avifavir” este marcat cu un cod digital Matrix Data. Etichetarea este un analog al pașaportului de medicamente, care garantează autenticitatea medicamentului și vă permite să urmăriți întreaga cale de mișcare a fiecărui ambalaj.

”Avifavir”, care are ca bază ”Favipiravir”, este unul dintre cele două medicamente existente în lume ca fiind înregistrate împotriva coronavirusului. Preparatul și-a demonstrat eficacitatea în cadrul testelor clinice. Acesta blocează mecanismul de reproducere a coronavirusului. În luna mai, medicamentul a primit un certificat de înregistrare de la Ministerul Sănătății din Rusia, devenind primul medicament anti-coronavirus înregistrat în țară. El nu se găsește pe piața liberă, fiind disponibil numai pentru pacienții din spital. Preparatul este utilizat sub supravegherea unui medic.

"Medicamentul va fi gratuit pentru cetățenii ruși în cadrul programului de asigurare medicală obligatorie. Vedem o cerere mare de Avifavir în Rusia, au loce negocieri pentru a aproviziona aproape toate regiunile țării. De asemenea, am primit cereri de livrări de Avifavir din peste 10 țări. Primele rezultate ale studiilor clinice ne permit să considerăm acest medicament unul dintre cele mai promițătoare din lume”, a declarat directorul general al RDIF Kirill Dmitriev.

Anterior, Dmitriev a anunțat că, după ce piața internă a Rusiei va fi asigurată, medicamentul împotriva COVID-19 ar putea fi exportat. Există deja solicitări din partea țărilor din Orientul Mijlociu și America Latină. Astfel, potrivit lui, Federația Rusă poate deveni un exportator al acestui medicament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0