Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a votat pentru anularea examenelor de calificare

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Examenele de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică în anul de studii 2019-2020 au fost anulate.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Parlamentul a votat pentru anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică din acest an. Măsura a fost propusă de Guvern și este luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Se va elibera certificatul de calificare pentru elevii care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică secundară cu medii de promovare a disciplinelor, modulelor, stagiilor de practică mai mari sau egale cu „5” (cinci).

Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Bacalaureat 2020: UTM oferă cursuri online gratuite de pregătire pentru examene
Media generală va fi calculată conform formulei: media generală = media de promovare a disciplinelor, modulelor de profil *0.3 + media de promovare a stagiilor de practică * 0.7, cu două zecimale, fără rotunjire.

De asemenea, se va elibera diploma de studii profesionale pentru elevii care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică postsecundare și postsecundare nonterțiare cu medii de promovare a unităților de curs, stagiilor de practică mai mari sau egale cu „5” (cinci), cu calcularea mediei generale conform formulei: media generală = media de promovare a unităților de curs fundamentale și de specialitate *0.4 + media de promovare a stagiilor de practică * 0.6, cu două zecimale, fără rotunjire.

Proiectul a fost elaborat prin derogare de la Codul educației al Republicii Moldova, în vederea prevenirii riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 și în scopul asigurării securității, protecției vieții și sănătății absolvenților programelor de formare profesională tehnică.  Acesta va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0