Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bacalaureat 2020: UTM oferă cursuri online gratuite de pregătire pentru examene

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
O noutate excelentă pentru elevii care vor susține examenele de bacalaureat în acest an. Universitatea Tehnică a Moldovei organizează zilnic cursuri online la diverse discipline.
Bacalaureat 2020: UTM oferă cursuri online gratuite de pregătire pentru examene

Examenele de Bacalaureat se apropie cu pași grăbiți, de aceea Universitatea Tehnică a Moldovei le oferă și în acest an elevilor din clasa a XII-a și celor din cadrul centrelor de excelență cursuri de pregătire pentru Bac. La ele pot participa elevii atât de la profilul real, cât și de la profilul uman. Cel mai important este că aceste cursuri sunt absolut gratuite, iar elevii nu au nicio obligație contractuală.

De obicei, orele se desfășoară în aulele universității, însă în contextul răspândirii virusului de tip nou COVID-19, cursurile pot fi urmărite online.

"Elevii oricum vor avea de susținut aceste examene. Din cauza acestei epidemii am fost nevoiți să stopăm pregătirile, însă am avut o sumedenie de cereri să le continuăm online. Cursurile se desfășoară în limba de stat și în limba rusă, la disciplinele: Matematică, Informatică, Fizică și Chimie", a declarat pentru Sputnik prorectorul UTM, Dinu Țurcanu.

Potrivit lui, cursurile au început în data de 14 februarie, iar pe parcursul desfășurării mai multor ore la ele au participat peste 800 de elevi - un număr record, a precizat prorectorul. Dinu Țurcanu spune că și în condițiile în care cursurile sunt online, elevii manifestă un interes sporit și sunt "prezenți" la ore.

"Primul curs online a fost la matematică. A avut un impact pozitiv, iar elevii au scris peste 500 de comentarii în care au venit cu propuneri sau au adresat întrebări. La cursul de fizică ne-au urmărit și peste 50 de elevi din România", a remarcat Țurcanu.

Pentru a urmări cursurile online, doritorii pot accesa pagina universității unde vor găsi toate informațiile necesare. De menționat că programul de pregătire pentru examenele de Bacalaureat se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de UTM pentru a crește reușita absolvenților de liceu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0