Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Istoria unui pacient care a învins coronavirusul: ”Am văzut moartea cu ochii la 37 de ani”

Abonare
Unul dintre pacienții care s-a tratat de COVID-19 a decis să povestească prin ce chinuri a trecut. Bărbatul afirmă că în orice moment se poate muri de coronavirus, chiar și la vârsta de 30 de ani.

CHIȘINĂU, 11 iun. - Sputnik. Acest bărbat în vârstă de 37 de ani, care a dorit să-și păstreze anonmatul, a fost internat în stare gravă în Secția Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Republican la sfârșitul lunii mai.

În această perioadă a urmat tratamentul, iar recent al doilea test a arătat că a învins coronavirusul. Pacientul a decis să povetească prin ce momente a trecut din cauza infecției. 

Bărbatul a declarat că s-a simțit rău și a fost internat la spital. Cu lacirmi în ochi, a povestit cum a fost prima noapte pe care a petrecut-o la reanimare. 

Свежие овощи - Sputnik Moldova
Au oare legătură formele severe de Covid-19 cu o deficiență a acestei vitamine?

”Am început să tremur, să-mi fie frică. De fapt, prima noapte la spital a fost cea mai grea. Medicii mi-au explicat așa: ori te intubăm, și am văzut un pacient în fața mea intubat, mai bine să nu vezi așa ceva sau să simți, ori te conectăm la respirație artificială. Totul este destul de serios. La reanimare, din 13 pacienți, 8 erau de vârsta mea, adică între 30-40 de ani. Nu erau de 60-70 de ani. Am văzut moartea cu ochi la 37 de ani, îmi era foarte frică. În orice moment omul poate muri, idiferent de vârstă sau avere”, a povesti pacientul. 

Bărbatul este așteptat acasă soție și doi copii. El afirmă că i-a fost greu să stea departe de familie. Acum, le este recunoscător medicilor că i-au salvat viața.

”Era greu pentru ei, fiindcă nu știau ce-i cu mine. Când mi-a fost mai bine, i-am sunat. Când mi-au auzit vocea, a fost un moment de răscruce. Le sunt recunoscător medicilor care lucrează în așa condiții, plecăciune. Să le dea Domnul sănătate să reziste. Sunt foarte obosiți. Când le vezi ochii zilnic, în fiecare oră îți este frică că mâine nu va mai avea cine să lucreze. Nici nu știu cum să le mulțumesc că mi-au mai dăruit încă o viață”, a mai spus bărbatul. 

În câteva zile, bărbatul urmează să fie externat. 

Astăzi în țara noastră s-a înregistrat un număr record de cazuri de infectare cu coronavirus - 406. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0