Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au oare legătură formele severe de Covid-19 cu o deficiență a acestei vitamine?

CC0 / ikon / Свежие овощи
Свежие овощи - Sputnik Moldova
Abonare
Prin efectuarea unor cercetări comparative pe un grup de pacienți cu forme severe de Covid-19 și un alt grup de persoane neinfectate, oamenii de știință britanici au legat deficiența de vitamina K cu dezvoltarea unor forme severe ale bolii, raportează The Guardian.

CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Deficitul de vitamina K poate fi legat de formele severe de Covid-19, potrivit unor cercetări ale oamenilor de știință britanici, relatează The Guardian.

Alimente sănătoase - Sputnik Moldova
Societate
Ziua Mondială a Siguranței Alimentare: Mesajul ANSA
Într-un studiu realizat în parteneriat cu Institutul de Cercetări Cardiovasculare Maastricht între 12 martie și 11 aprilie, oamenii de știință au făcut observări asupra a două grupuri de oameni. Unul era format din 184 de pacienți spitalizați cu formă severă de Covid-19 în Olanda, iar celălalt era un grup de oameni sănătoși.

Oamenii de știință au constatat că formele severe de Covid-19 determină sângele să se coaguleze și să descompună fibrele elastice din plămâni. Vitamina K este un element cheie în producerea de proteine ​​care reglează coagularea, precum și în protejarea fibrelor din plămâni care sunt atacate de coronavirus.

„Am descoperit că persoanele care au murit din cauza Covid-19 și au fost în terapie intensivă aveau un nivel mai scăzut de vitamina K în comparație cu oamenii sănătoși. Credem că există o legătură între vitamina K și modul în care boala progresează”, a spus dr. Rob Janssen.

În ce produse se găsește vitamina K?

Vitamina K, care include mai multe molecule precum K1 și K2, se găsește în ouă, brânzeturi albastre și legume verzi, cum ar fi spanacul, de exemplu. De asemenea, se găsește în toate tipurile de varză.

Acum că a fost stabilită o legătură între o deficiență de vitamina K și o formă serioasă de Covid-19, cercetătorii ar dori să efectueze studii clinice, menționează cotidianul britanic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0