Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Veste bună - niciun deces de ieri până astăzi

© Sputnik / Anatolii KiriakСпецодежда медицинского работника
Спецодежда медицинского работника - Sputnik Moldova
Abonare
Cel puțin o veste bună în această de la Ministerul Sănătății privind situația epidemiologică în contextul pandemiei noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Nici un deces nu a fost înregistrat de ieri, de când au fost prezentate ultimele date ale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit ultimelor informații comunicate presei de minister, din numărul total de 4020 de cazuri active, starea de sănătate a 339 de pacienți este gravă.

Alexandru Holostenco - Sputnik Moldova
Secretar de stat la Ministerul Sănătății, despre posibilitățile spitalelor în pandemie

Dintre aceștia, 23 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. În ultimele 24 ore, în cadrul Centrului COVID-19 au fost internate 72 persoane cu suspiciune de contaminare cu COVID-19.

Până astăzi au fost confirmate 1827 cazuri de infectare în rândul angajaților din sistemul medical. Este vorba de 726 de medici, 438 de asistenți medicali, 98 de felceri, iar 545 fac parte din personalul auxiliar. În total, 6072 persoane au fost tratate, iar 371 au decedat din cauza COVID-19.

Bilanțul total al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este de 10321 de cazuri înregistrate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dintre care 1060 în regiunea transnistreană.

Amintim că ieri a fost înregistrat un antirecord absolut al numărului de cazuri confirmate de COVID-19 - 296 de persoane au fost testate pozitiv la noul tip de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0