Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile îndeamnă oamenii să nu se relaxeze în raport cu pericolul COVID-19

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинские работники проводитя тест на коронавирус
Медицинские работники проводитя тест на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au prezentat astăzi informații actualizate cu privire la evoluția coronavirusului în țară. COVID-19 ia amploare, iar oficialii ne îndeamnă să respectăm în continuare cu strictețe măsurile de protecție.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. În condițiile în care astăzi s-a înregistrat un număr record de 406 cazuri noi de infectare cu coronavirus, autoritățile ne îndeamnă să fim vigilenți, mai ales că în această lună se reiau majoritatea activităților economice. 

„Adaptarea măsurilor economice nu înseamnă relaxarea măsurilor de precauție și trebuie respectate cu strictețe în continuare”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății Constantin Rîmeș. 

Oficialul a remarcat că de la începutul lunii iunie au fost efectuate 281 de controale inopinate la frizerii, farmacii, agenți economici cu activități de asistență medicală.

Teren de joc pentru copii - Sputnik Moldova
Societate
Autoritățile atenționează: Copiii sunt expuși riscului de infectare la fel ca maturii
S-au constatat astfel mai multe neconformități. În rezultat, ANSP a întocmit 23 de hotărâri de suspendare a activității și 8 procese verbale pentru contravenții. 

„Venim cu un apel către toți agenții economici să protejeze angajații și să aibă grijă de beneficiarii serviciilor ca să protejeze sănătatea angajaților și oamenilor”, a îndemnat Constantin Rîmeș. 

Secretarul de stat al Ministerului de Interne Sergiu Golovaci a declarat la rândul său că în ultima perioadă au fost aplicate mai multe amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. 

„Dacă de la începutul documentării a încălcărilor au fost aplicate 2252 de contravenții administrative. Pe zi noi avem documentate circa 30 de încălcări. Ieri am avut 26 de contravenții. 20 în privința la persoane fizice, iar 6 sunt agenți economici. Această tactică va fi prelungită în continuare”, a declarat Golovaci.

Secretarul de stat a spus că amenzi vor fi aplicate în continuare și a îndemnat oamenii să nu cadă în capcana dezinformării, având în vedere că pe rețelele de socializare se vehiculează informații false, potrivit cărora pericolul coronavirusului nu ar mai exista. 

„Acest virus există și el în primul rând bate în oamenii vulnerabili, iar vulnerabili sunt cetățenii în etate. Acea restricție de aflare în locuri publice fără o necesitate stringentă a persoanelor de peste 63 de ani este valabilă. Dacă nu este o urgență, vă rog să stați acasă”, a îndemnat oficialul. 

În context, Sergiu Golovaci a rugat oamenii să poarte în continuare măști și să fie înțelegători, dacă nu li se va permite accesul în transportul public fără acest mijloc de protecție.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate astăzi în Chișinău - 95. Pe locul doi este raionul Comrat cu 39 de cazuri. Urmează Taraclia cu 33 de cazuri, Bălți cu 23 de cazuri noi confirmate, Ceadîr-Lunga, Criuleni, regiunea transnistreană cu câte 18 cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0