Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile atenționează: Copiii sunt expuși riscului de infectare la fel ca maturii

© Sputnik / Anatolii KiriakTeren de joc pentru copii
Teren de joc pentru copii - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății atenționează că, în ultima perioadă, se vehiculează o informație falsă în țară, potrivit căreia minorii nu sunt expuși riscului de infectare cu COVID-19. Autoritățile afirmă că virusul afectază în egală măsură copiii.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății Constantin Rîmiș a declarat în cadrul briefingului de astăzi că virusul COVID-19 îi afectează pe copii la fel ca pe maturi. Totuși, în ultima perioadă, s-a constat o percepție falsă în societate, potrivit căreia minorii nu sunt expuși riscului de infectare. 

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Societate
Record absolut: Peste 400 de cazuri de infecție cu COVID-19 într-o singură zi

”Analiza pe care am făcut-o noi ne arată că până acum 608 cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în rândul copiilor. Astfel, 51 aveau până la un an, 131 de copii aveau până la 5 ani, 139 de copii erau cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, 198 de copii - între 10 și 15 ani, 89 de copii aveau între 16-17 ani”, a declarat Constantin Rîmiș.

În prezent, 70 de copii sunt internați în spitale cu COVID-19.

”În acest context, mă adresez și părinților să aibă grijă de copii. Aveți grijă de sănătatea dumneavostră și a copiilor voștri. Țineți cont că accesul la terenurile de joacă este interzis, plimbările în parcuri sunt limitate la 3 persoane. Să respectați regulile autorităților”, a mai spus secretarul de stat. 

Un număr record de cazuri de contaminare cu coronavirus s-au înregistrat astăzi - 406. În prezent sunt 369 de pacienți în stare gravă, iar 23 necesită ventilație asistată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0