Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost anunțate condițiile pentru participarea la programul de stat "Prima Casă 6"

© Sputnik / Miroslav RotariМногоэтажный жилой дом
Многоэтажный жилой дом  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanțelor anunță că au fost stabilite unele condiții pentru programul de stat ”Prima casă 6”, destinat angajaților din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, SPPS, SIS, CNA și ANP.

CHIȘINĂU, 11 iun. - Sputnik. Potrivit ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, s-a inițiat procedura de elaborare a proiectului de lege privind implementarea programulului ”Prima casă 6”, la care pot participa angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Serviciului de Informații și Securitate, ai Centrului Național Anticorupție și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor. 

Șantier de construcție a blocurilor locative - Sputnik Moldova
Politică
Programul "Prima Casă 6", pentru angajații din MAI, MApN, SPPS, SIS, CNA și ANP

Potrivit condițiilor anunțate, statul va achita corpul creditului, iar beneficiarul dobânda acestuia. Vor fi eligibile persoanele cu vârste de până la 50 de ani, inclusiv cei de 50 de ani, iar costul maxim al imobilului este de 1 milion lei. Contribuția inițială va fi de 0%.  

Recent au fost votate mai multe modificări privind extinderea numărului cetățenilor care vor beneficia de credite ipotecare parțial garantate de stat și care vor primi compensații din buget în cadrul programului de stat ”Prima casă”. Astfel, a fost majorată limita de vârstă pentru persoanele fizice de la 45 ani la 50 ani.

De asemenea, a fost micșorată cota participației proprii inițiale de la 10% până la minim 5% din prețul de procurare a locuinței. Totodată, a fost înlocuită condiția privind lipsa imobilului sau spațiului locuibil deținut în proprietate nu mai mare de 9 m2 per membru de familie pentru participarea la program.

Astfel, vor fi eligibile și persoanele fizice care dețin imobil în proprietate, dar intenționează să-și îmbunătățească condițiile de trai prin procurarea unei locuințe care depășește ca suprafață proprietatea deținută.

Proiectul de lege mai prevede includerea în categoriile beneficiarilor de compensații și a persoanelor care au accesat un credit ipotecar până la lansarea programului în martie 2018.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0