Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Programul "Prima Casă 6", pentru angajații din MAI, MApN, SPPS, SIS, CNA și ANP

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaȘantier de construcție a blocurilor locative
Șantier de construcție a blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință la care s-a examinării posibilitatea extinderii Programului Prima Casă ca la acesta să poată să participe angajații din foarte interesantcadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, SPPS, SIS, CNA, ANP.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. În cadrul discu'iilor, premierul Ion Chicu a accentuat faptul că prin Programul "Prima Casă 6" Guvernul trebuie să crească accesibilitatea creditelor pentru procurarea locuinței pentru funcționarii publici cu statut special.

Многоэтажный жилой дом - Sputnik Moldova
Societate
Deputații au simplificat condițiile de participare la programul ”Prima casă”

„Proiectul discutat azi urmează să stimuleze angajații din sistem, să crească atractivitatea structurilor de forță ca angajatori. Numai așa putem aduce oameni competenți și onești în domeniul public”, a declarat Chicu.

Viceprim-mnistrul Sergiu Pușcuța a informat că în cadrul proiectului statul va achita corpul creditului, iar beneficiarul dobânda acestuia. Modelarea matematică a arătat că în cazul unei locuințe cu valoarea de 1 milion lei și al unui credit pentru o perioadă de 15 ani, statul va achita circa 5500 de lei pe lună, iar beneficiarul va achita cca 4 mii de lei.

Vor fi eligibile persoane cu vârsta de până la 50 de ani, inclusiv cei de 50 de ani, iar costul maximum al imobilului - de 1 milion de lei. Participarea inițială va fi de 0%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0