Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Referendum de amendare a Constituției Rusiei: Câte secții de votare vor fi în Transnistria

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaКонституция России. Архивное фото
Конституция России. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 1 iulie, în Rusia va avea loc referendumul național cu privire la amendarea Constituției. Secțiile de votare din regiunea transnistreană vor fi deschise în aer liber.

Tiraspol, 10 iun – Sputnik. În regiunea transnistreană vor fi deschise două secții de votare pentru cetățenii Federației Ruse, care vor putea astfel să-și exercite dreptul de a participa la referendumul național privind amendarea Constituției Rusiei. Acestea vor fi deschise la Tiraspol, ambele în ​​aer liber.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, i-a trimis o scrisoare oficială lui Vadim Krasnoselski, cu o solicitare de a contribui la organizarea și desfășurarea scrutinului privind amendarea Constituției Federației Ruse.

”Conform deciziei Ambasadei Ruse, o secție de votare va fi deschis în preajma Casei Ofițerilor, pentru cetățenii ruși care locuiesc în regiunea transnistreană, cealaltă - pe teritoriul unității militare a Grupului Operațional al Forțelor Ruse din Transnistria, unde vor vota militarii și membrii familiilor acestora”, a menționat Comisia Electorală Centrală din regiune.

Президент РФ В. Путин поздравил выпускников военных вузов и академий с Днём Победы - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a anunțat data consultărilor populare pentru modificarea Constituției
Potrivit CEC, scrutinul va fi organizat în aer liber, ținându-se cont de măsurile necesare pentru asigurarea securității tuturor participanților.

Comisia Electorală Centrală a elaborat un plan de acțiuni de pregătire și desfășurare a votării la referendumul privind amendarea Constituției Federației Ruse și l-a expediat la adresa Centrului Operațional și și medicului sanitar principal din regiunea transnistreană, Nataliei Beril.

Referendumului național privind amendarea Constituției Federației Ruse va avea loc pe data de 1 iulie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0