Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a anunțat data consultărilor populare pentru modificarea Constituției

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин поздравил выпускников военных вузов и академий с Днём Победы
Президент РФ В. Путин поздравил выпускников военных вузов и академий с Днём Победы - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a anunțat ziua în care vor avea loc consultările populare pentru aprobarea amendamentelor la Constituție.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Consultările populației în privința amendamentelor la Constituția Rusiei vor avea loc pe 1 iulie, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul unei videconferințe cu grupul de lucru responsabil de elaborarea amendamentelor.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Rusia
Parada în cinstea Zilei Victoriei va avea loc pe 24 iunie la Moscova: Merge și Igor Dodon

Șeful statului a dat dispoziție pentru șefii Comisiei Electorale Centrale, Rospotrebnadzor și conducătorii regiunilor să asigure o securitate deplină la secțiile de vot.

Anterior, ziua consultărilor populare fusese stabilită pentru data de 22 aprilie, însă din cauza pandemiei, Vladimir Putin a anunțat despre amânarea procedurii. Șeful statului sus a menționat atunci că noua dată ar urma să fie stabilită după consultarea medicilor.

În contextul schimbării situației pandemice, cu 30 de zile până la consultări populare ar putea fi întreprinse noi măsuri pentru combaterea coronavirusului, a declarat președintele.

"În contextual schimbării situației și a îmbunătățirii stării legate de coronavirus, în lupta cu epidemia, mai avem la dispoziție o lună ca să întreprindem măsuri suplimentare pentru îmbunătățirea situației", a spus Vladimir Putin.

Președintele CEC al Rusiei, Ella Panfilova, a declarat la rândul ei că data de 1 iulie este optimală pentru desfășurarea consultărilor și a precizat că votul ”prin poștă” nu ava avea loc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0