Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Strategia pentru dezvoltarea țării în următorii zece ani, aprobată de Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Strategia de dezvoltare a țării pentru următorii zece ani a fost aprobată astăzi la ședința Guvernului. Iată ce presupune aceasta.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030” a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri. Documentul indică direcția de dezvoltare a țării pentru următorii zece ani.

Strategia are la bază principiul ciclului de viață al omului, drepturile și calitatea vieții acestuia și include patru piloni ai dezvoltării durabile cu 10 obiective corespunzătoare pe termen lung. Este vorba de economia durabilă și incluzivă, capitalul uman și social robust, instituțiile oneste și eficiente, mediul sănătos.

ședință de lucru comună a Președintelui țării, Igor Dodon, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi și Prim-ministrului Ion Chicu. 2019-11-18 - Sputnik Moldova
Politică
Stabilitatea bugetară și situația din agricultură: Ce spune conducerea țării

Strategia de dezvoltare este documentul strategic de referință pentru toate documentele de politici la nivel național, regional și local.

În cadrul ședinței, secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, care a prezentat hotărârea cu privire la aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova 2030”, a declarat că documentul operațional de implementare va fi planul național de dezvoltare. Acesta va include acțiunile și sursele financiare necesare pentru implementarea obiectivelor strategiei.

Victor Stepaniuc - Sputnik Moldova
Un fost deputat propune soluția pentru a asigura stabilitatea politică a țării

Planul național de dezvoltare va fi elaborat pentru o perioadă de trei ani, în baza priorităților incluse în strategiile sectoriale.

Autoritățile publice centrale vor transpune direcțiile prioritare în strategiile sectoriale, specificând opțiunile de politici care trebuie implementate pe termen scurt și mediu. Obiectivele setate în strategie trebuie să fie reflectate și în politicile regionale și locale.

De asemenea, toți oamenii, companiile, partenerii sociali, organizațiile nonguvernamentale sunt încurajate să participe la realizarea obiectivelor acesteia.

Proiectul de lege pentru aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova 2030” urmează să fie examinat în Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0