Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai rău ca niciodată: Numărul infectaților pe zi, aproape de 300

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaСотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус
Сотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус  - Sputnik Moldova
Abonare
Un record absolut al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a fost înregistrat astăzi. Un număr mai mare nu a fost înregistrat de la începutul pandemiei.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Aproape 300 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astăzi au fost înregistrate 296 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19, inclusiv 4  în regiunea transnistreană. În același interval de timp au fost efectuate 1192 de teste primare și 395 repetate.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
Când vor fi reluate ședințele Parlamentului: Ce a decis Biroul permanent

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 10.321. Dintre cele 296 de persoane confirmate pozitiv astăzi, patru sunt medici, 21 asistenți medicali, iar șase reprezintă personal medical auxiliar. 

Totodată, alte patru persoane au pierdut lupta cu COVID-19. Este vorba de o femeie de 80 de ani din raionul Edineț, internată în data de 7 iunie la Spitalul Raional cu fibrilație atrială cronică.

A decedat și un bărbat de 57 de ani din raionul Telenești. Acesta a fost internat în spital în data de 8 iunie.  El mai suferea de cardiopatie ischemică și insuficiență cardio-pulmonară.

O altă victimă este o femeie de 71 de ani din raionul Dondușeni, care a fost internată în data de 8 iunie, la Spitalul Raional.

Și un bărbat de 67 ani din raionul Orhei a murit de COVID-19. Acesta a fost internat în data de 2 iunie la Spitalul Clinic Republican. El suferea și de cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă cronică. 

Și numărul persoanelor tratate crește de la o zi la alta. În total, 5930 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0