Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor fi reluate ședințele Parlamentului: Ce a decis Biroul permanent

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Permanent al Parlamentului s-a întrunit astăzi în ședință pentru a aproba ordinea de zi a ședințelor plenare ale Legislativului.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Deputații în Parlamentul Republicii Moldova revin de mâine în sala de ședințe.

Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Politică
Un deputat a fost confirmat cu COVID-19: Toți parlamentarii vor fi testați

Biroul Permanent a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, Parlamentul se va întruni în ședințe plenare pe 11-12 iunie și 18-19 iunie curent.

Deputații vor examina proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale, proiectul privind anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020, proiectul pentru ratificare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind implementarea Proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” etc.

În agenda ședințelor sunt incluse circa 30 de proiecte de acte legislative, propuse de Comisiile parlamentare permanente.

Amintim, ședințele Parlamentului au fost sistate după ce deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19. 

Cu moțiune, în prima ședință a Parlamentului după pauza dictată de Coronavirus

Amintim că astăzi deputatul Andrian Candu a anunțat că grupul său parlamentar Pro-Moldova inițiază în Parlament procedura de înaintare a unei moțiuni simple pe subiectul de medicină și situația sanitară legată de epidemiologie.

Andrian Candu a declarat într-o conferință de presă că autoritățile trebuie să răspundă la întrebările societății și ale specialiștilor cum au gestionat situația epidemiologică în Moldova de s-a ajuns astăzi la peste 10 mii de cazuri de infestare.

"Este nevoie de o moțiune simplă de politici de sănătate, astfel încât întreaga societate să știe cine și cum a adus Moldova la peste 10 mii de cazuri de COVID-19 și menține țar în trend ascendent, în timp ce în Europa Oamenii deja au răsuflat ușurat și revin la normalitate", a spus Candu. 

Liderul grupului Pro Moldova a declarat că astăzi colegii lui vor pune la dispoziția deputaților din opoziția parlamentară moțiunea simplă pe care o elaborează, în speranța că în zilele următoare, mâine sau poimâine, când se vor organiza ședințele plenare ale Parlamentului, această moțiune să fie înregistrată oficial și să pornească toate procedurile de dezbatere a acesteia. 

Astfel, este de așteptat că deja în ședința de mâine deputații Pro-Moldova vor cere înregistrarea oficială a moțiunii simple.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0