Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Informația dimineții: Încă șase decese provocate de COVID-19

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинский работник
Медицинский работник - Sputnik Moldova
Abonare
Informațiile Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind răspândirea noului coronavirus sunt din ce în ce mai alarmante. Alte șase decese au fost înregistrate în această dimineață.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Alte șase decese provocate de noul coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în această dimineață. Informațiile au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este vorba de patru femei și doi bărbați cu vârste de la 63 la 74 de ani.

Una din victime este o femeie din Ceadâr-Lunga. Femeia de 70 de ani a fost internată în data de 31 iunie la Spitalul Raional Ceadâr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Și un bărbat de 63 de ani, tot din raionul Ceadâr-Lunga s-a stins în această noapte din cauza COVID-19. A fost internat la data de 30 mai la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate morbidă.

La Spitalul Clinic din Bălți a murit o femeie de 69 de ani din raionul Fălești, internată aici pe 29 mai. Aceasta suferea de hipertensiune arterială, anemie cronică, obezitate, diabet zaharat.

Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Societate
Câți moldoveni au revenit în țară în ultimele 24 de ore: Date actualizate

A decedat și o femeie de 72 ani din municipiul Bălți. Ea a fost internată în data de 31 mai la Spitalul Clinic Bălți cu edem cerebral, cardiomiopatie de etiologie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială

Printre cei care au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus este și un bărbat de 65 ai din municipiul Chișinău, internat în data de 2 iunie la Spitalul Clinic Republican. El mai era bolnav și de hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

O altă victimă, a șasea de aseară până la ora actuală, este o femeie de 74 de ani, din raionul Strășeni. Femeia a fost internată în data de 28 mai la Spitalul Clinic Republican cu cardiopatie mixtă, diabet zaharat, hepatită de etiologie virală, hipertensiune arterială.

Astfel, bilanțul total al deceselor provocate de noul tip de coronavirus a ajuns la 359 de persoane. Totodată, alte 59 de persoane au fost tratate și externate. În total, 5797  persoane s-au vindecat.

Din numărul total de 3710 de cazuri active, starea de sănătate a 305 persoane este gravă. dintre acestea, 20 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 9807 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 1052 în partea stângă a Nistrului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0