Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă un deputat a părăsit fracțiunea PDM

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Încă o pierdere pentru Partidul Democrat din Republica Moldova. Un alt deputat părăsește echipă și aderă la o alta.

CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Deputatul Angel Agachi părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova, format din foști democrați în frunte cu Andrian Candu.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Filip: PDM își recunoaște greșelile din trecut

O cerere în acest sens a fost depusă de Agachi la secretariatul Parlamentului. 

Informația despre plecarea lui Agachi de la democrați a fost anunțată de Pro Moldova pe pagina de Facebook. 

„Îi urăm bun venit colegului nostru, deputatul Angel Agache, în echipa PRO MOLDOVA, pentru a pune umărul la fapte și lucruri bune pentru oameni și pentru țară”, menționează reprezentanții grupului parlamentar.

Democrații nu au comentat deocamdată această plecare.

De precizat că recent președintele PDM, Pavel Filip, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că fracțiunea pe care o conduce va veni cu un proiect de hotărâre a Parlamentului care va condamna acțiunile de corupere a deputaților și traseismul politic. Potrivit lui, mai multor membri ai partidului, printre care și deputați, li s-au propus sume generoase ca să plece din Partidul Democrat și să se alăture altor formațiuni politice.

După plecarea mai multor deputați, fracțiunea PDM a rămas cu 14 deputați din cei 30 pe care ia-a avut inițial. Cei mai mulți reprezentanți în Legislativul țării au socialiștii - 37 de deputați. Socialiștii și democrații formează acum majoritatea parlamentară. Minimul necesar pentru funcționarea acesteia constituie 51 de voturi. Anterior, un deputat independent se pronunțase în favoarea susținerii majorității parlamentare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0