Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: PDM își recunoaște greșelile din trecut

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
La un an de la căderea guvernului pe care l-a condus, preşedintele PDM, Pavel Filip, a declarat astăzi, într-un briefing de presă, că regretă acțiunile din trecut ale formațiunii, iar acum își dorește să-i restabilească bunul nume și să construiască un partid sănătos.

CHIȘINĂU, 8 iun. - Sputnik. Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a recunoscut astăzi că PDM a făcut multe greșeli în trecut, însă spune că acum formațiunea muncește pentru a-și restabili numele în fața cetățenilor. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Un an de la căderea regimului Plahotniuc

”Am înţeles între timp împreună cu colegii greșelile care s-au făcut în trecut din cauza cărora partidul și oamenii buni din partid au avut de suferit. Azi condamnăm cu fermitate acest trecut al PDM. Trebuie ca toţi să înțeleagă că acest trecut nu ne reprezintă pe noi și nu putem pune un semn de egalitate între PDM și câțiva oameni care au luat decizii în numele întregii echipe”, a declarat Pavel Filip.

În același timp, președintele PDM condamnă acțiunile foștilor membri de partid, care ar încerca să-i corupă pe deputații Partidului Democrat pentru a-i determina să părăsească formațiunea în această perioadă. Filip spune că va veni cu un proiect de Hotărâre în acest sens în Parlament. 

”PDM va veni cu un proiect de Hotărâre în Parlament care va condamna acțiunile de corupere a deputaților și traseismul politic. Asemenea practici nu-și mai au locul în viața politică din RM și vom face apel către toți deputații să susțină acest proiect”, a menționat președintele PDM. 

În februarie, șapte deputați democrați au părăsit partidul și au format grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA”, condus de Andrian Candu. În mai, alți cinci deputați au aderat la grupul Candu, iar doi democrați au mers la ”Partidul ȘOR”.  PDM are în prezent  în Parlament 15 deputați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0