Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expoziție inedită vernisată la Centrul Expozițional "Constantin Brâncuși" - detalii

© Photo : Facebook / Florina BreazuFlorina Breazu
Florina Breazu - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârșitul acestei săptămâni, Liceul Academic de Arte Plastice "Igor Vieru" din Chișinău va aniversa 50 de ani. Cu acest prilej, pe parcursul lunii iunie se vor desfășura mai multe evenimente dedicate acestui eveniment.
Expoziție inedită, vernisată la Centrul Expozițional "Constantin Brâncuși" - detalii

Vineri, 12 iunie, Liceul Academic de Arte Plastice “Igor Vieru” va celebra împlinirea unei frumoase vârste. Evenimentul va fi marcat printr-o expoziție jubiliară inedită cu genericul "Timp, fără timp", care se va desfășura în incinta Centrului Expozițional Constantin Brâncuși din Capitală.

Potrivit coordonatorului principal al expoziției, Florina Breazu, în cadrul evenimentul va fi lansat un album de colecție în care vor fi expuse cele mai deosebite lucrări ale profesorilor, absolvenților și elevilor instituției.

"De fapt, ne-am propus să realizăm un amplu proiect care s-a desfășurat și pe parcursul anului 2019. Am organizat expoziții și mese rotunde, însă cel mai așteptat eveniment este cel pe care ni-l propunem să-l desfășurăm la sfârșitul acestei săptămâni", a remarcat Florina Breazu.

Lucrările din cadrul expoziției vor putea fi admirate de toți doritorii pe parcursul lunii iunie.

Liceul Academic de Arte Plastice “Igor Vieru” a fost înființat în anul 1969 și este unica instituţie preuniversitară de stat cu profil artistic din Republica Moldova care formează specialişti în domeniul artelor plastic. Peste 45 de promoții de absolvenți ai Liceului își continuă studiile în instituţiile superioare de profil artistic din Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia, Franţa, Italia şi alte ţări.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0