Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Sfântului Duh: Rugăciunea puternică pe care toți credincioșii trebuie să o rostească

© Sputnik / OsmatescoAnatol Gârbu
Anatol Gârbu  - Sputnik Moldova
Abonare
Creștinii ortodocși din Republica Moldova prăznuiesc astăzi Ziua Sfântului Duh. Care este semnificația acestei sărbători, ce rugăciuni trebuie să rostească creștinii și ce lucruri sunt interzise să fie făcute în ziua respectivă am aflat de la părintele Anatol Gârbu.
Ziua Sfântului Duh: Rugăciunea puternică pe care toți credincioșii trebuie să o rostească

În a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh, Biserica Ortodoxa prăznuiește Ziua Sfântului Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi, precum indică Penticostarul, la Sinaxarul Utreniei din Lunea Cincizecimii: "Întru această zi, prăznuim pe însuși Preasfântul și de viață făcătorul și întru tot puternicul Duh, Carele este unul din Treime Dumnezeu".

"Această sărbătoare se prăznuiește la 50 de zile după  pogorârea Duhului Sfânt, în următoarea zi după Duminica Mare. Aceasta reprezintă una dintre cele mai vechi sărbători creștine și simbolizează faptul că Duhul Sfânt le biruieşte pe toate", a explicat părintele Anatol Gârbu.

Potrivit tradiției, în această zi creștinii ortodocși merg la biserică, împodobesc gospodăriile cu ramuri de tei sau nuc și rostesc rugăciunea către Duhul Sfânt: "Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Cel ce pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Amin".

Părintele Anatol Gârbu a remarcat faptul că în această zi nu este recomandat să se efectueze anumite lucrări în câmp sau în gospodărie, ci creștinii trebuie să petreacă ziua în rugăciuni și să ceară "înțelepciune, înțelegere, dragoste, bucurie, pace, bunătate, credință și blândețe".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0