Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Urmărire ca în filme în Capitală: Iată ce a făcut șoferul unui Mercedes - Video

© Pixabay / tookapicАвтомобиль
Автомобиль - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferul care a gonit aseară pe străzile capitalei avea suspendat dreptul de a conduce vehicule, în mașină mai aflându-se alte șapte persoane. Aceștia au agresat polițiștii.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Chiar dacă pedepsele pentru aflarea la volan în stare de ebrietate au fost înăsprite, iar șoferii pot fi lipsiți chiar de dreptul de a conduce, cazurile când conducătorii auto consumă alcool și apoi pornesc la drum nu sunt o raritate. Mai mult decât atât, alcoolul le dă curaj să circule cu viteză excesivă și chiar să manifeste agresivitate față de oamenii legii.

Viteză - Sputnik Moldova
Societate
Pedepse mai dure pentru încălcarea limitei de viteză: Decizia autorităților

Anume așa pare să fi procedat șoferul care a fost reținut aseară de o echipă de patrulare rutieră în sectorul Ciocana. Poliția a informat astăzi că acesta se afla în stare de ebrietate. Mai mult decât atât, el nici nu avea dreptul să conducă.

Totul s-a întâmplat duminică seara, în jurul orei 20:40. Echipa de patrulare care monitoriza  circulația rutiere în sectorul Ciocana al Capitalei a observat pe strada Maria Drăgan un automobil de marcă Mercedes care se deplasa cu viteză excesivă, șoferul conducând într-un mod neadecvat.

Fiind somat să oprească, conducătorul mijlocului de transport și-a continuat deplasarea cu viteză excesivă, punând în pericol atât viața sa, cât și a altor participanți la trafic.

După o lungă urmărire a mijlocului de transport, la intersecția străzilor Aleco Russo cu Nicolae Dimo, automobilul a fost oprit forțat de către patru echipe de patrulare ale INSP al IGP și două ale BPRO al DP a municipiului Chișinău.

La volanul automobilului se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate. Fiind testat alcoolscopic, s-a stabilit o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.86 ml/g.

Totodată s-a constatat că șoferul Mercedesului avea suspendat dreptul de a conduce vehicule, după ce a fost depistat săptămâna trecută în stare de ebrietate la volan.

Cimitirul Doina - Sputnik Moldova
Societate
Aproximativ trei mii de angajați ai MAI vor fi la datorie de Paştele Blajinilor

În automobil se aflau încă șapte persoane, cu vârste cuprinsă între 30-40 de ani – patru bărbați și trei femei.

Atât șoferul,cât și unul dintre pasageri au manifestat un comportament agresiv față de angajații Poliției. Pasagerul i-a aplicat o lovitură în regiunea feței unuia dintre polițiști, astfel că oamenii legii au fost nevoiți să facă uz de cătușele din dotare și de gaz lacrimogen.

În privința pasagerului agresiv a fost pornită o cauză penală - ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Inspectoratul General al Poliției subliniază că nu va tolera un astfel de comportament din partea șoferilor care pun în pericol viața participanților la trafic, iar toți cei care încalcă legea vor fi sancționați, fără nici o excepție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0