Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un medic spune care este primul simptom al infectării cu coronavirus

© AFP 2024 / LLUIS GENEPrelevare probe la Covid-19
Prelevare probe la Covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
În lipsa unui tratament corespunzător, coronavirusul atacă bronhii și plămânii, ceea ce provoacă spasme și insuficiență de respirație.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Primul simptom al infectării cu coronacirusul de tip nou este senzația de mahmureală, a declarat medicul-otolaringolog de categorie superioară Vladimir Zaițev pentru postul TV ”Zvezda”.

Rezultat pozitiv Covid-19  - Sputnik Moldova
Societate
Simptomele de COVID-19 în cazul cărora bolnavul trebuie internat obligatoriu – opinie

Potrivit specialistului, senzația de mahmureală poate fi un semn de infectare cu noul coronavirus dacă persoana nu a consumat băuturi alcoolice în ajun.
”Dacă ieri nu ați avut nici un fel de excese alcoolice, iar astăzi aveți din senin senzația de slăbiciune, de greutate, aveți dureri musculare, frisoane, încep să vă doară ochii, apare o oboseală accentuată, în timp ce temperatură nu urcă până la valori foarte ridicate, toate acestea pot vorbi despre un stadiu incipient al dezvoltării bolii”, a explicat Zaițev.

Otolaringologul a menționat că simptomele enumerate se manifestă de regulă în primele 2-3 zile de boală.

Ulterior, coronavirusul coboară în trahee, după care de regulă se produce o modificare a vocii persoanei bolnave și încep accesele de sufocare, a adăugat el.

Medicul a subliniat că, în lipsa unui tratament corespunzător, coronavirusul atacă bronhii și plămânii, ceea ce provoacă spasme și insuficiență respiratorie. Medicul a îndemnat oamenii să se adreseze medicului la prima suspiciune de infectare cu coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0