Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Încă cinci decese în această dimineață

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинские работники
Медицинские работники - Sputnik Moldova
Abonare
Noul tip de coronavirus continuă să facă victime. Crește numărul cazurilor de decese, de infectare, dar, din fericire, și numărul celor tratați.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Potrivit informațiilor ministerului, în ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău au fost internate 39 persoane suspecte de COVID-19. Totodată, alte 100 persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 5738.

Alte cinci decese provocate de noul coronavirus au fost înregistrate în această dimineață, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este vorba de trei femei și doi bărbați cu vârste între 61 și71 de ani.

Coronavirus (image d'illustration) - Sputnik Moldova
Societate
De ce Covid-19 este atât de periculos pentru oameni – ce dezvăluie un studiu

Prima victimă înregistrată de aseară până la această oră este o femeie de 69 de ani din raionul Râşcani. Aceasta a fost internată la Spitalul Raional Râşcani pe 29 mai. Comorbidităţi: hepatită virală C, boală cerebrovasculară, angină pectorală de efort.

A fost răpus de COVID-19 și un bărbat de 64 de ani din municipiul Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi pe 29 mai. Alte boli de care suferea erau obezitate de gradul  II, hipertensiune arterială de gradul III, angină pectorală de efort CF III.

S-s stins și un alt bărbat, de 71 de ani, la fel din municipiul Bălți, care a fost internat la Spitalul Clinic Bălţi pe 27 mai. Suferea și de hipertensiune arterială de gradul III, angină pectorală de efort CF III, encefalopatie discirculatorie.

Pe 30 mai, la Spitalul Clinic Republican a fost internată o femeie de 61 de ani din raionul Râșcani, care a murit astăzi. Și aceasta avea comorbidități precum, hipertensiune arterială de gradul III, cardiopatie mixtă, cancer pulmonar.

Ana Groza - Sputnik Moldova
În lupta cu COVID statul ar putea să procure mai multe servicii medicale din mediul privat

O altă femeie, de 62 de ani, a murit tot din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Ea era din Ceadîr-Lunga și a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe 1 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II , diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II.

 

Din numărul total de cazuri active, starea de sănătate a 318 persoane este gravă. Dintre acestea, 24 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Până în ziua de azi, au fost confirmate 1777 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Este vorba de 426 de medici, 21 de farmaciști, 700 de asistenți medicali, 96 de felceri, iar 534 reprezintă personalul auxiliar.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 9700 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1047 în regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0