Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce Covid-19 este atât de periculos pentru oameni – ce dezvăluie un studiu

CC0 / Pixabay / geralt / Coronavirus (image d'illustration)
Coronavirus (image d'illustration) - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de oameni de știință a descoperit o particularitate a coronavirusului SARS-CoV-2 care ar putea explica de ce acest agent patogen a putut provoca o pandemie, potrivit unui studiu publicat în revista științifică eLife.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik, Doina Crainic. Proteina din vârfurile coroanei SARS-CoV-2 conține o secvență de activare identică cu o parte a proteinei din celulele umane, ceea ce îi permite să infecteze oamenii, a dezvăluit o echipă de cercetători indieni și americani, care au publicat rezultatele studiului lor în revista științifică eLife.

Oamenii de știință au comparat agentul patogen Covid-19 cu tulpinile de SARS-CoV, care provoacă pneumonie atipică, și cu tulpinile care cauzează zoonoza, potrivit Sputnik France. 
Защитные маски, перчатки, антисептик - Sputnik Moldova
Societate
Date actualizate: Un medic și un șofer de pe ambulanță au murit din cauza COVID-19

Această comparație a arătat că SARS-CoV-2 are o secvență de activare similară cu secvențele observate în special la virusurile gripale. Scindată de furină, o enzimă care se găseşte în membrana celulară, această secvență își perturbă funcționarea și sfârșește prin a cauza probleme respiratorii.

Această parte a SARS-CoV-2 „este absentă în secvenţele anterioare ale coronavirusurilor”, spun cercetătorii în articol. Pandemia de Covid-19 se datorează parțial acestui „mimetism” specific al coronavirusului, sugerează oamenii de știință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0