Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu salariile medicilor până la sfârșitul anului

© Sputnik / OsmatescoIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon spune că autoritățile pregătesc până la sfârșitul anului un plan ambițios de sprijin pentru sistemul medical. Este vorba de dublarea salariilor tuturor angajaților din sistem, iar un alt aspect ține de dotarea medicilor cu echipament performant.
Ce se întâmplă cu slariile medicilor până la sfărșitul anului

Șeful Statului a declarat într-o emisiune la Sputnik Moldova că, în contextul Anului Lucrătorului Medical, autoritățile pregătesc lansarea mai multor acțiuni pentru sprijinirea medicilor.

„Recent a avut loc ședința Comisiei de Stat privind elaborarea Planului de acțiuni dedicat anului lucrătorului medical. Ne propunem conceptual câteva direcții, în primul rând salarizarea la un nivel dublu față de ceea ce avem, iar dublarea substanțială a salariilor trebuie să cuprindă toți angajații din sistemul medical. Vor fi câteva etape, Guvernul examinează acest aspect. Este vorba de câteva luni, patru, cinci, șase luni până la finele anului, în acest interval să dublăm salariile medicilor”, a punctat Șeful Statului

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Sistemul medical, la limita epuizării iată ce declarații au făcut Furtună și Dumbrăveanu
Un alt aspect, spune Igor Dodon, ține de dotarea sistemului medical cu utilaje performante și unități de transport.

 

„Trebuie să venim cu un plan ambițios de investiții, de dotare a instituțiilor medicale, inclusiv redeschiderea la nivelul satelor a unor puncte medicale cu condiții minime. Acest plan ambițios este unul real, iar resursele necesare pentru aceste investiții vor fi identificate atât pe intern cât și din partea partenerilor externi”, a precizat Igor Dodon.

Anul 2020 a fost declarat prin decret prezidențial Anul Lucrătorului Medical. În legătură cu acest fapt, Guvernul  urmează să întreprindă mai multe acțiuni menite să susțină angajații din sistemul medical.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0