Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

AIP ”Rossiya Segodnya” a lansat portalul acțiunii "Respirați, vă rugăm!"

© Sputnik / Tatiana Makeeva / Accesați arhiva multimediaМедицинский работник в стационаре для больных COVID-19 в Тверской областной клинической больнице
Медицинский работник в стационаре для больных COVID-19 в Тверской областной клинической больнице - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunea "Respirați, vă rugăm!" va dura până pe 30 iunie, însă este posibilă prelungirea acesteia. Din istoriile expediate va fi alcătuit un mozaic video gigantic, cu mii de portrete ale medicilor și voluntarilor care apără sănătatea oamenilor pe timp de pandemie.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Și-a început activitatea portalul online al acțiunii de susținere a medicilor și voluntarilor ruși "Respirați, vă rugăm!". Scopul acțiunii este de a aduna istorii despre cei care luptă în prima linie pentru viața și sănătatea cetățenilor ruși în cadrul unei platforme tematice unice pe site-ul RIA Novosti - breathe.ria.ru.

Acțiunea este un semn de imensă recunoștință omenească și este dictată de dorința de a păstra memoria celor care își riscă în fiecare zi propria viața în numele salvării altor vieți.

Aceasta a fost inițiată de AIP ”Rossiya Segodnya” cu susținerea Ministerului Sănătății din Federația Rusă , a mișcării obștești ”Medicii-voluntari” și Asociației centrelor de voluntari, de asemenea, a organizației ”Prioritățile naționale”/ site-ul stopcoronavirus.fr. Partenerul general al acțiunii este Compania de Stat de Televiziune și Radio.

Portalul acțiunii (breathe.ria.ru) reprezintă un colaj de fotografii ale eroilor săi – medici, voluntari, asistente medicale, felceri, sanitari, echipaje ale Salvării. Îndreptând cursorul asupra oricărei dintre fotografii, poate fi aflat numele eroului și citită istoria acestuia.

Госпиталь COVID-19 в ГКБ №15 имени О. М. Филатова - Sputnik Moldova
Rusia
”Rossiya Segodnya” lansează o campanie la nivel național în sprijinul medicilor

Cei care vor să-și împărtășească istoriile și să adreseze cuvinte de mulțumire trebuie să completeze formularul unei cereri pe breathe@rian.ru. Toate regulile acțiunii sunt indicate de asemenea pe portal. Haștegul acțiunii este - #пожалуйстадышите.

Potrivit directorului general al AIP ”Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiselev, ”deja către începutul activității portalului acțiunii "Respirați, vă rugăm!" am primit mai bine de zece istorii despre medici și voluntari. Geografia acestora impresionează – de la Magadan și Iaroslav până la raionul Aksaisc din regiunea Rostov și satul Cemodanovka de lângă Penza, Volgograd, Pavlovsk, Moscova, Sankt-Petersburg”.

”Îtr-o astfel de rezonanță și-a găsit exprimare ideea unei recunoștințe populare largi, spontane față de medici. Sunt sigur că prin intermediul acestei acțiuni vom putea să sporim prestigiul medicilor, a profesiei în general. Pentru noi este important să nu fie dați uitării acești oameni minunați care muncesc cu abnegație de dragul nostru”, a subliniat el.

Acțiunea "Respirați, vă rugăm!" va dura până în data de 30 iunie, însă este posibil ca  aceasta să fie prelungită. Din istoriile expediate în cadrul acțiunii fa fi alcătuit un mozaic video și foto gigantic, cu mii de portrete ale medicilor și voluntarilor care apără sănătatea oamenilor pe timp de pandemie. Videoclipul final va fi disponibil pe rețelele de socializare ale grupului media, precum și va fi difuzat pe fațada media a clădirii AIP ”Rossiya Segodnya” din bulevardul Zabunov, Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0