Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Țările G20 vor dona peste 21 de miliarde de dolari pentru lupta împotriva COVID 19

© AFP 2022 / IAN LANGSDONСаммит G7 во Франции
Саммит G7 во Франции - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Țările membre G20 și-au luat angajamentul să doneze mai mult de 21 de miliarde de dolari pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID 19.

BRUXELLES, 7 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. ”G20, cu țările invitate, a coordonat eforturile globale de a susține lupta împotriva pandemiei de COVID 19. Până la această dată, membrii G20 și țările invitate și-au luat angajamentul a peste 21 miliarde de dolari în sprijinul finanțării sănătății globale”, se spune în comunicatul G20, relatează Sputnik News

Армянское кладбище - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban a anunțat că cimitirele din Capitală vor fi închise de Paștele Blajinilor
Anunțul vine după ce țările G20 au injectat peste 5 mii de miliarde de dolari în economia globală la sfârșitul lui Martie pentru a lupta cu virusul și cu impactul său economic.

”Injectăm peste 5 mii de miliarde în economia globală, ca parte a politicii fiscale țintite, a măsurilor economice și a schemelor de garanție pentru a contrabalansa impactul social, economic și financiar al pandemiei”, au spus liderii G20 într-o declarație la acea vreme.

”Măsurile de urgență menite a proteja sănătatea vor fi direcționate, proporționale, transparente și temporare. Suntem dedicați puternic să prezentăm un front unit împotriva acestei amenințări comune”, au adăugat ei.

La acel moment, liedrii G20 au cerut de asemenea Băncii Mondiale și FMI ”să susțină țările aflate în nevoie folosind toate intrumentele la maxima lor capacitate”.

Ultimele date de pe Worldometer arată că aproape 7 milioane de cazuri de COVID 19 au fost confirmate în lume și aproape 400.000 de oameni au murit din cauza pandemiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0