Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Date actualizate: Un medic și un șofer de pe ambulanță au murit din cauza COVID-19

© Sputnik / Anatolii KiriakЗащитные маски, перчатки, антисептик
Защитные маски, перчатки, антисептик - Sputnik Moldova
Abonare
Un medic și un șofer de pe ambulanță au murit din cauza COVID-19. În total, cinci persoane au murit astăzi.

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Până la această oră în Republica Moldova au fost confirmate 9247 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1039 în Transnistria.

Курс валют - Sputnik Moldova
Impactul COVID-19 asupra pieței valutare din Moldova – opinia expertului economic

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internate 59 de persoane cu suspecție la COVID-19. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 306 de persoane în stare gravă (dintre care 27 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 634 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 210 persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 5450. Până astăzi, au fost confirmate 1734 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 416, farmaciști - 21, asistenţi medicali - 684, felceri - 91, personal auxiliar - 522 persoane.  

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19. Este vorba de un bărbat de 70 ani, din municipiul Bălţi. El a fost internat la Spitalul Clinic Bălţi în data de 25 mai. Acesta mai suferea de diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială de gradul III, obezitate de gradul III. 

În cel de-al doilea caz este vorba de p femeie de 56 de ani, din raionul Sângerei. Ea mai suferea de ciroză hepatică, tuberculoză pulmonară infiltrativă.

Госпиталь COVID-19 в ГКБ №15 имени О. М. Филатова - Sputnik Moldova
Societate
Opt decese cauzate de COVID-19 au fost înregistrate astăzi

O altă femeie de 66 de ani, din r-nul Orhei s-a stins din viază. Ea mai suferea de diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială de gradul II și pielonefrită cronică. 

Ministerul Sănătății anunță cu regret decesul şoferului de ambulanţă, Vasile Petruleac în vârstă de 63 de ani, confirmat pozitiv cu COVID-19. El activa în cadrul substaţiei de asistenţă medicală urgentă Râşcani, Chişinău. Acesta a fost internat în data de 2 iunie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă. A decedat în data de 5 iunie. 

Și medicului urolog Corneliu Rotaru de 46 de ani, confirmat pozitiv cu COVID-19, s-a stins din viață. El a fost internat în data de 12 mai la Institutul de Medicină Urgentă. Acesta era foarte bun specialist care s-a dedicat cu profund devotement şi responsabilitate profesiei şi pacienţilor. Medicul a activat timp de 19 ani în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. 

În total, sistemul medical a pierdut 16 lucrători medicali, confirmați cu infecția COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0