Proiectul "Incluziunea socio - şcolară a copiilor din centrele de plasament: de la Vulnerabilitate la Incluziune" constă în oferirea șanselor de a se integra în societate și mai multe oportunități de angajare copiilor aflați în situații vulnerabile din centrele de plasament.
"Autoritățile publice locale nu reușesc să facă față problemelor de unii singuri, întrucât volumul de lucru este foarte mare. În cadrul proiectului dorim să le oferim experiența și ajutorul specialiștilor noștri. Vom lucra cu copiii, cu părinții și colegii pentru a-i îndemna să fie mai toleranți și să le ofere o șansă copiilor în situații de risc de a se integra în societate. Copiii de azi sunt adulții de mâine, de aceea trebuie să-i ajutăm să devină pe viitor adulți responsabili", a menționat președintele Asociației.
Potrivit Cristinei Cușchevici, proiectul conține activități de suport școlar pentru copii din centrele de plasament, activități de sensibilizare pentru copii, colegii lor și părinții acestora, activități orientate pentru părinții și familiile extinse ale copiilor din centrele de plasament, sesiuni de instruiri pentru cadrele didactice, colectivul centrelor de plasament, precum și sesiuni de mentorat pentru autoritățile locale.
Proiectul este elaborat pentru o perioadă de doi ani (2020-2022) și se va desfășura în șapte centre de plasament temporar pentru copii și zece instituții de învățământ din șase raioane ale țării.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova