Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bibliotecile și-au redeschis ușile pentru cititori: Ce reguli trebuie respectate

© Sputnik / OsmatescoElena Dabija
Elena Dabija - Sputnik Moldova
Abonare
Din data de 1 iunie bibliotecile și-au reluat activitatea. Câți oameni au pășit pragul Centrului Academic Internațional Eminescu în primele zile de la redeschidere și ce reguli trebuie să respecte am aflat de la Elena Dabija, directoarea instituției.
Bibliotecile și-au redeschis ușile pentru cititori: Ce reguli trebuie respectate

Din 1 iunie este permisă înscrierea la bibliotecă, obținerea cardului de acces, împrumutul cărților la domiciliu și reținerea acestora. Restul activităților, cum ar fi lansările de carte, serviciile de instruire, întâlnirile cu scriitorii sau alte activități culturale vor fi reluate treptat, în funcție de recomandările Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Potrivit Elenei Dabija, în prima zi de la redeschidere au fost înregistrate în total 230 de vizite, iar în următoarea zi aproximativ 180 de oameni au pășit pragul Centrului Academic Internațional Eminescu.

"Nu pot să redau bucuria angajaților și celor care ne pășesc pragul. Oamenii vin să restituie cărțile pe care le-au citit în pandemie și să împrumute cărți noi. Din observațiile mele, în prezent copiii preferă cărțile care sunt înscrise în lista de lectură pentru școală, iar adulții preferă psihologia și beletristica", a menționat directoarea instituției.

De asemenea Elena Dabija a remarcat faptul că abonații bibliotecii care au depășit termenul de restituire a cărților, din cauza pandemiei, nu vor fi penalizați. Volumele returnate nu vor fi puse în circuit imediat, ci vor fi păstrate o perioadă în cadrul instituției, ca măsură de preventivă.

De menționat că accesul în instituție este organizat cu respectarea măsurilor igienice contra COVID-19, atât pentru public, cât și pentru personal.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0