Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pescuit ilicit pe malul Nistrului: Iată ce riscă trei bărbați - Detalii

© Sputnik / Rodion ProcaRîul Nistru
Rîul Nistru - Sputnik Moldova
Abonare
Trei bărbați au fost documentați de oamenii legii după ce au fost prinși în timp ce pescuiau pe malul Nistrului.

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Inspectoratul pentru Protecția Mediului din Ocnița în comun cu Poliția de Frontieră Ocnița în cadrul raziilor de combatere a braconajului, în zona de frontieră Verejeni, au depistat trei persoane care se aflau la pescuitul ilicit pe malul Nistrului. Toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova, originari din satul Verejeni.

Ружье - Sputnik Moldova
Societate
Amenzile pentru braconaj se înăspresc. Va fi confiscat și automobilul

În urma verificărilor s-a stabilit că aceștia aveau 6 plase cu lungimea de 60 de metri și doi pești de specia „știucă”. Peștii au fost eliberați din plasă și întorși în mediul acvatic. Plasele au fost ridicate și transportate pentru păstrare la SPF Ocnița.

Bărbații au recunoscut că au pescuit prin metode interzise și se consideră vinovați de fapta comisă și încălcarea legislației în vigoare. În rezultatul acțiunilor efectuate, în cazul dat două persoane au fost sancționate conform Codului Contravențional Republicii Moldova, au fost întocmite 2 procese-verbale cu aplicarea amenzii de 1200 de lei. Prejudiciul cauzat mediului este de 200 de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0