Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua limbii ruse, marcată în Moldova: 221 de ani de la nașterea lui Alexandr Pușkin

© Sputnik / Александр СуруВручение лота книг библиотеке им. М. Ломоносова
Вручение лота книг библиотеке им. М. Ломоносова - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanța ”Rossotrudnicestvo” în Moldova a dat startul evenimentelor dedicate Zilei Limbii Ruse și celei de-a 221-a aniversări de la nașterea poetului rus Alexandr Sergeevici Pușkin.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Agenția federală pentru problemele Comunității Statelor Independente, ale compatrioților care locuiesc în afara granițelor și pentru colaborare umanitară pe plan internațional (Rossotrudnicestvo) a transmis în dar bibliotecii M. Lomonosov un lot de carte. Evenimentul festiv a avut loc miercuri, în cadrul Centrul Rus pentru Știință și Cultură (CCSC).

”În această zi dăm startul evenimentelor dedicate marcării zilei de naștere a poetului Alexandr Serghevici Pușkin și Zilei Limbii Ruse în Moldova”, a declarat Mihail Davîdov, șeful reprezentanței Rossotrudnicestvo în Moldova.

El a spus că lista cărților a fost întocmită ținându-se cont de doleanțele cititorilor bibliotecii din Capitală. Cărțile au fost achiziționate la Chișinău, fiind vorba de  literatură rusă de mare popularitate.

 

© Sputnik / Александр СуруTransmiterea unul lot de carte bibliotecii M. Lomonosov
Ziua limbii ruse, marcată în Moldova: 221 de ani de la nașterea lui Alexandr Pușkin - Sputnik Moldova
Transmiterea unul lot de carte bibliotecii M. Lomonosov

 

 

”Acum biblioteca este în curs de reparație, datorită implicării autorităților locale. Cu toții ne așteptăm că până în septembrie se va redeschide, fiind schimbată la față, iar toți iubitorii de lectură vor putea atât să citească o carte acolo, cât și să participe la numeroase evenimente culturale”, a spus Davîdov.

La rândul ei, directorul bibliotecii, Margarita Șelcikova, a adus mulțumiri pentru acest dar și a subliniat că este unul unic și mult așteptat. Ea a adăugat că biblioteca cooperează cu Centrul rus pentru știință și cultură de mai bine de 10 ani. În această perioadă, CRȘC le-a făcut multe cadouri, dar acesta s-a dovedit a fi unul cu totul special deoarece s-a ținut cont de doleanțele cititorilor.

”Suntem foarte fericiți că după finalizarea reparației vom putea să-i bucurăm pe vizitatorii noștri", a spus Șelcikova.

Дом А. С. Пушкина в г. Кишинев - Sputnik Moldova
Dodon spune cine va restaura casa-muzeu „Pușkin” din Chișinău
De asemenea, potrivit lui Davîdov, mai multe loturi de cărți vor fi transmise școlilor și bibliotecilor din Ciadîr-Lunga, grădinițelor din raionul Drochia, precum și bibliotecii din Tiraspol. Fiecare colecție cuprinde aproximativ o sută de exemplare de carte.

Evenimentele dedicate limbii ruse vor continua în Moldova până pe 20 septembrie - ziua în care Pușkin a ajuns în gubernia Basarabia.

Ziua Internațională a Limbii Ruse a fost instituită de ONU în anul 2010. Este sărbătorit anual în data de 6 iunie, de ziua nașterii scriitorului rus Alexandr Pușkin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0