Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic stomatolog: De ce apar cariile dentare și cum pot fi tratate

© Sputnik / OsmatescoLudmila Pamujac
Ludmila Pamujac - Sputnik Moldova
Abonare
Cariile reprezintă una dintre cele mai răspândite probleme dentare, afectând aproximativ 60 la sută din chișinăuieni. Despre cauzele apariției cariei dentare, dar și metodele de prevenire aflați de la medical stomatolog, Ludmila Pamujac.
De ce apar cariile dentare și cum pot fi tratate

Multe persoane au frica să meargă la dentist și să efectueze un control stomatologic. Acest lucru se întâmplă pentru că mulți dintre pacienți apelează la doctor doar în momentul în care apare o problemă dentară gravă care se manifestă printr-o durere acută și greu de suportat.

"Cea mai răspândită problemă cu care se adresează pacienții sunt cariile dentare. Acestea apar din diverse motive: o igienă orală precară, calitatea apei, consumul anumitor alimente și băuturi care afectează dantura și altele", a spus Ludmila Pamujac.

Medicul stomatolog susține că prezența periodică la cabinetul medical, pentru un control de specialitate poate preveni orice problemă sau complicații. Ludmila Pamujac susține că orice persoană trebuie să treacă pragul unui cabinet stomatologic de două ori pe an pentru un control de rutină.

"Dacă problema dentară este depistată și tratată din timp atunci nu vor apărea complicații. Aceasta este una dintre cele mai importante soluții pentru o stare generală de sănătate cât mai bună", a subliniat dentistul.

În același timp, medicul stomatolog a remarcat că părinții ar trebui să meargă imediat cu copii la stomatolog îndată ce observă prima apariție a cariilor pe dinții de lapte, deoarece netratarea cariilor la timp poate avea consecințe grave pe viitor, chiar și asupra dezvoltării viitorilor dinți.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0