Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opt decese cauzate de COVID-19 au fost înregistrate astăzi

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaГоспиталь COVID-19 в ГКБ №15 имени О. М. Филатова
Госпиталь COVID-19 в ГКБ №15 имени О. М. Филатова - Sputnik Moldova
Abonare
Datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu referire la starea epidemiologică nu sunt îmbucurătoare nici la capitolul deceselor provocate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Alte șase decese au fost înregistrate astăzi pe teritoriul Republicii Moldova, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel că numărul decedaților din această zi se ridică la opt persoane. Este vorba de trei bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 51 și 70 de ani.

A fost răpus de noul coronavirus un bărbat de 70 de ani din raionul Sângerei, care a fost internat în data de 29 mai la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială de gradul III, edem cerebral, insuficiență poliorganică.

Cu boală cronică renală, nefropatie și glomerulopatie diabetică, anemie cronică a fost internată, în stare gravă, la data de 4 iunie o femeie din municipiul Chișinău. Femeia avea 63 de ani, iar astăzi s-a stins din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Медицинский работника - Sputnik Moldova
Societate
Date actualizate: Alte 229 de cazuri noi de COVID-19

Un alt bărbat decedat astăzi era din raionul Sângerei. Acesta avea 66 de ani și a fost internat pe 30 mai la Spitalul Clinic Republican. Bărbatul suferea de insuficiență cardio-respiratorie acută, infarct miocardic vechi, diabet zaharat, obezitate de gradul III.

A murit și un bărbat de 70 de ani din raionul Cahul. El a fost internat la Spitalul Clinic Municipal nr.1 cu mai multe comorbidități - insuficiență cardiovasculară, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Cea mai tânără victimă înregistrată astăzi avea 51 de ani, fiind vorba de o femeie din Comrat. A fost internată în stare gravă pe data de 3 iunie la Spitalul Raional Comrat. Femeia era diabetică.

Un alt deces a fost înregistrat la Spitalul Clinic din Bălți, unde pe data de 3 iunie a fost internată în stare gravă o femeie de 59 de ani. Aceasta era bolnavă de diabet zaharat, obezitate de gradul III, edem cerebral.

În cadrul conferinței de dimineață, responsabilii de la Ministerul Sănătății anunțau că 274 de persoane infectate cu COVID-19 sunt stare gravă. Dintre acestea, 23 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0