Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Centrul de plasament din orașul Ștefan Vodă, arhiplin: Ce spune managerul instituției

© Sputnik / OsmatescoDimitrenco Vadim
Dimitrenco Vadim - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul social pentru copii în situații de risc din orașul Ștefan Vodă activează de mai bine de 11 ani. În această perioadă, sute de copii au beneficiat de serviciile instituției de asistență socială.
Centrul de plasament din orașul Ștefan Vodă, arhiplin: Ce spune managerul instituției

Potrivit managerului Centrului social pentru Copii în Situații de Risc din orașul Ștefan Vodă, Vadim Dimitrenco, capacitatea centrului de plasament este de 16 de copii. La moment, toate locurile sunt completate.

"Desigur că sunt mult mai mulți copii care ar avea nevoie de serviciile centrului. Capacitatea centrului însă nu ne permite să-i adăpostim pe toți. Întreaga echipă și-ar dori ca numărul copiilor aflați în situații de risc să fie mult mai mic, însă realitate este alta, iar situația ne obligă să muncim în fiecare zi și să-i ajutăm să-și construiască un viitor mai bun", a declarat pentru Sputnik managerul instituției.

Vadim Dimitrenco, cel care de 11 ani este la cârma centrului spune că în mare parte copiii care ajung în centrul de plasament sunt acei rămași fără ocrotire părintească, a căror părinți sunt decedați sau decăzuți din drepturile părintești, copiii abandonați temporar sau copiii care duc un mod de viață stradal. Întreaga echipă care lucrează în cadrul centrului se străduie să cultive deprinderi de viață pentru beneficiari, pentru ca aceștia să fie pregătiți să întâmpine responsabilitățile și primejdiile vieții.

Centru de plasament pentru copii or. Ștefan Vodă - Sputnik Moldova
Societate
Incluziunea socială a copiilor în situații de risc prin acces la educație și comunicare

Anterior, Vadim Dimitrenco a declarat în studioul Sputnik Moldova că centrul de plasament este amenajat conform standardelor minime de calitate, în corespundere cu particularitățile de vârstă și individuale ale copilului, și îi asigură acestuia un mediu cât mai apropiat de cel familial, iar "conform Regulamentului-cadru, aflarea copilului în Centru de plasament temporar nu depășește 12 luni, perioadă în care autoritățile și personalul instituției de resort sunt obligați să găsească soluția optimă de rezolvare a cazului".

În raionul Ștefan-Vodă, în total sunt cinci centre de plasament, destinate copiilor și persoanelor în etate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0