Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Antrenor: Cum să creștem o generație sănătoasă

© Sputnik / OsmatescoVladimir Chiriță
Vladimir Chiriță - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Vladimir Chiriță, antrenorul și directorul școlii sportive specializate din comuna Stăuceni,a vorbit despre promovarea sportului și a modului sănătos de viață în rândul tinerilor.
Antrenor: Cum să creștem o generație sănătoasă

Vladimir Chiriță susține că mișcările fizice au un efect benefic asupra stării de sănătate. Profesorul susține că în țara noastră sunt mulți tineri pasionați de sport, iar acest lucru este dovedit chiar de discipolii săi, care la îndemnul antrenorilor obțin rezultate bune la competițiile naționale și din străinătate.

Mai mult, antrenorul a remarcat și faptul că unii elevi vin la antrenamente cu bicicletele, fapt care demonstrează că tinerii duc un mod de viață sănătos și în afara orelor.

"Într-o grupă de 20 persoane mai bine de jumătate vin cu bicicletele. Desigur că este nevoie de a crea condiții speciale pentru cicliști, precum amenajarea pistelor și altele. În comuna noastră este prevăzut asemenea proiect, care sper că în viitorul apropiat va fi realizat cu succes", a menționat el.

Anterior, Vladimir Chiriță a declarat într-un interviu acordat pentru Sputnik că în acest an, la școala sportivă din comuna Stăuceni urmează să fie construită o mini arenă, două corturi de tenis și un câmp de mini fotbal cu tribune. Toate acestea pentru a crește o generație sănătoasă, pasionată de sport și mișcare.

De asemenea, antrenorul a mai remarcat că toate instituțiile de învățământ ar trebui să dezvolte un program de educație fizică matinală așa cum se întâmplă în multe țări dezvoltate. O asemenea inițiativă poate veni de la conducerea instituției și nu neapărat de la minister. Acest lucru ar contribui enorm la creșterea unei generații sănătoase.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0