Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou video în care sunt vizați Dodon și Plahotniuc va fi examinat de Procuratură

© AP Photo / Charlie NeibergallМолоток судьи
Молоток судьи  - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală anunță inițierea unui proces penal în vederea examinării unor secvențe video în care sunt vizați Igor Dodon și Vlad Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Noile secvențe video prezentate astăzi de doi deputați, în care sunt vizați Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, vor fi examinate în cadrul procesului penal inițiat anterior.

„Reieșind din faptul că înregistrările video, prezentate astăzi, par a fi o continuitate a secvențelor precedente, fiind invocate acțiuni pretins ilegale ale Președintelui Republicii Moldova, Procurorul General a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță”, este precizat într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Totodată, la declarațiile celor doi deputați precum că Procuratura Anticorupție ar deține de mai mult timp aceste secvențe video, procurorul șef al PA, Sergiu Gavajuc, menționează că nu dispune de date despre deținerea, în cadrul Procuraturii Anticorupție a vreunui stick cu astfel de informații, dar că a inițiat în prezent un proces de verificare a acestei informații.

Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Politică
Reacția lui Igor Dodon la acuzațiile unui deputat: „Oligarhia se răzbună”

Precizăm că astăzi, într-un briefing de presă, deputatul Platformei DA Iurie Reniță a declarat că, împreună cu deputatul Lilian Carp, va face o adresă oficială pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, ca să verifice veridicitatea acestor înregistrări video și coraborarea lor cu celelalte secvențe video, făcute public anterior, în care figurează Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Iurie Reniță susține că a primit aceste imagini prin poștă, la fel ca și imaginile anterioare, doar că mai târziu.

Amintim că, pe 18 mai, deputatul Blocului ACUM, fostul ambasador Iurie Reniță a prezentat imagini video în care apar fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, președintele țării Igor Dodon și Serghei Iaralov, un apropiat de-al lui Plahotniuc, precum și o sacoșă de culoare neagră în care, afirmă parlamentarul de opoziție, ar fi fost bani. Tot în acea zi, șeful statului a declarat că sesizează el însuși public Procuratura Generală ca facă toate verificările și să fie descoperite „falsul și manipularea care stau în spatele” imaginilor prezentate de Reniță.

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Politică
Stoianoglo face dezvăluiri despre implicarea lui Plahotniuc în „jaful secolului”

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”, a comentat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Ce ține de secvențele video prezentate astăzi de cei doi deputați, Igor Dodon spune că „sunt imagini din aceeași partidă de șah dinaintea debarcării regimului oligarhic”.

Primele imagini video au fost prezentate în ziua în care Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat ca au avansat în dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt. Mai mult, Stoianoglo declara că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0