Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste trei milioane de dolari va primi Ministerul Educației de la Banca Mondială

CC0 / Pixabay / Mariamichelle / Sală de clasă. Poză simbol
Sală de clasă. Poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Reforma învățământului a fost subiectul cheie al ședinței ministrului Educației, Culturii și Cercetării cu reprezentanții Misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Peste trei milioane de dolari va aloca Banca Mondială pentru achiziționarea tehnicii de calcul prin intermediul Proiectului Reforma Învățământului, informează ministerul Educației, Culturii și Cercetării într-un comunicat de presă.

Banii reprezintă o parte din bugetul total al proiectului de 50 de milioane de dolari americani și care constituie un împrumut investițional, finanțat de Banca Mondială. Discuții referitoare la alocarea acestor bani au avut loc astăzi în cadrul ședinței on-line pe care a avut-o ministrul Igor Șarov cu reprezentanții Misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova.

Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Societate
Mai multe universități din Moldova vor fi lichidate: Explicația Ministerului Educației

Tehnica de calcul este necesară pentru digitalizarea instituțiilor de învățământ din țara noastră.

„Pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne revizuim obiectivele prioritare din agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în prezent acțiunile noastre sunt îndreptate asupra dotării cu tehnică de calcul a instituțiilor de învățământ și formarea abilităților TIC a profesorilor. Apreciem promptitudinea și deschiderea de care ați dat dovadă în susținerea acestui deziderat”, a precizat Șarov.

Reprezentanții Misiunii  Băncii Mondiale în Republica Moldova și-au exprimat în continuare deschiderea deplină pentru cooperare și acordare a suportului necesar Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru depășirea provocărilor determinate de pandemie în domeniul educațional.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0