Și președintele țării, Igor Dodon, a declarat pentru Sputnik Molodva că banii de la Federația Rusă sunt foarte importanți, iar acest acord rămâne a fi o prioritate, doar că șansele de a obține aceste surse financiare sunt 50 la 50.
Solicitat de Sputnik, politologul Roman Mihăeș declară că, cel mai probabil, Federația Rusă va lua o pauză pentru a înțelege ce s-a întâmplat, întrucât este destul de straniu, atunci când o țară, cum este Rusia, care are și ea problemele ei, e dispusă să ofere Republicii Moldova 200 de milioane de euro, iar aici Curtea Constituțională blochează acest credit.
”Eu cred că după acea decizie a Curții Constituționale, Federația Rusă va dori să înțeleagă ce s-a întâmplat și nu va lua o decizie imediată, asta ar putea dura o lună sau două, inclusiv pentru a vedea ce s-a întâmpla în Republica Moldova, în ceea ce ține de o eventuală criză politică. Dacă vine un alt Guvern pro-european, acesta ar putea să zică că nu vor să i-a bani din Federația Rusă”, spune Roman Mihăeș.
Președintele țării, Igor Dodon, a declarat recent pentru Sputnik Moldova, că Federația Rusă, cel mai probabil, vrea să aibă și o claritate. Adică, să fie sigură că dacă mai există o altă tentativă de a ne oferi acești bani, creditul nu va fi blocat din nou prin anumite metode.
Anterior, Ion Chicu a menționat că i-a trimis o scrisoare omologului său rus, Mihail Mișustin, în care a solicitat renegocierea acordului de împrumut declarat neconstituțional de CCM.
În data de 7 mai, magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțional acordul de împrumut în valoare de 200 de milioane de euro dintre Republica Moldova și Federația Rusă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova