Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Un reportaj despre Moldova a câștigat premiul național "Trandafirul de Aur" în Italia

© Sputnik / OsmatescoLuigi Savoia
Luigi Savoia - Sputnik Moldova
Abonare
Luigi Savoia, stabilit de șapte ani în Moldova, promovează țara noastră în Italia. El este autorul primului proiect moldo-italian "Moldova în Progres" grație căruia tot mai mulți italieni descoperă țara noastră.
Un reportaj despre Moldova a câștigat premiul național "Trandafirul de Aur" în Italia

Primul proiect moldo-italian "Moldova în Progres" este un proiect care promovează imaginea Republicii Moldova în Italia și abordează subiectele economice, sociale, culturale, prezintă locurile turistice din Moldova.

Pe parcursul ultimilor ani, autorul proiectului "Moldova în Progres", Luigi Savoia, a colaborat cu o televiziune din Sudul Italiei. În scurt timp aceștia au realizat mai multe materiale video în care au prezentat potențialul Republicii Moldova în diverse domenii: economic, social, cultural și religios.

Astfel, televiziunea a reușit să creeze 10 episoade despre Moldova, care au fost difuzate timp de patru luni la televiziunea din Italia. Unul dintre episoade prezintă sistemul de învățământ din țara noastră și în special studierea limbilor străine în instituțiile din Moldova. În 2018, acest episod a câștigat premiul național "Trandafirul de Aur" la Roma, Italia. Emisiunea a înregistrat circa 3 milioane și jumătate de vizualizări.

Totodată, Luigi Savoia împreună cu un jurnalist care lucrează la cel mai mare portal informațional pentru școală din Italia au mers la trei instituții de învățământ din Moldova: la Tohatin, Puhoi și la Liceul Teoretic "Dante Alighieri" din Chișinău. Curiozitatea anume pentru sistemul de învățământ din țara noastră se explică prin faptul că multe familii de moldoveni se stabilesc cu traiul în Italia, iar copiii trebuie să se adapteze la un nou sistem de învățământ. Mai mult decât atât, jurnalistul a scris și un material despre Republica Moldova, care a fost publicat într-o revistă ce are foarte mulți abonați și peste un milion jumătate de cititori pe an.

"Acum câțiva ani, când vorbeai despre Moldova, italienii nici nu știau unde se află și ce reprezintă această țară. Grație mai multor acțiuni din cadrul proiectului "Moldova în Progres" am creat un interes față de cultură, tradiție și turism, dar și am adus în dezbatere publică învățământul din Moldova", a subliniat Luigi Savoia, autorul proiectului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0