Expert economic: Relațiile Moldovei cu potențialii creditori se pot complica

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaЗнак процента
Знак процента - Sputnik Moldova
Abonare
Va fi dificilă acoperirea deficitului bugetar fără atragerea unor împrumuturi interne și externe. Astfel, a doua încercare de a încheia un acord de creditare cu Federația Rusă este binevenită, a apreciat economistul Galina Șelari, invitată în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. O a doua încercare de a încheia un contract de împrumut cu Federația Rusă este o decizie corectă, dar este foarte important să ne bazăm pe realitățile noastre și nu putem fi siguri că vom primi acest credit până când partea rusă nu va anunța că este gata să ne asculte și să se reașeze la masa negocierilor. Aprecierea îi aparține economistului Galina Șelari, invitată în studioul Sputnik Moldova.

Cetățeni moldoveni au fost repatriați din orașul Frankfurt pe Main la Chișinău - Sputnik Moldova
Expert economic: Criza poate deveni un prilej de noi oportunități pentru Moldova

Anularea acordului de credit cu Federația Rusă, printr-o decizie a Curții Constituționale, este un eveniment fără precedent în istoria Republicii Moldova, a adăugat invitata.

„Eu nu cunosc astfel de cazuri în care condițiile contractului de credit sunt dictate de partea care împrumută. Nu contează ce fel de acord este - între două state, între un stat și o organizație financiară internațională, între o persoană fizică și o bancă, un agent economic și o bancă, o entitate juridică și o bancă - condițiile sunt întotdeauna stabilite de către creditor”, a subliniat Galina Șelari.

Cel care împrumută poate ori să accepte condițiile împrumutului sau să refuze împrumutul, a subliniat ea.

În opinia economistului, respectiva întâmplare va complica foarte mult relațiile Moldovei cu potențialii creditori, care într-o situație normală ar fi fost dispuși să ne acorde împrumuturi în condiții favorabile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0