Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert economic: Criza poate deveni un prilej de noi oportunități pentru Moldova

© Photo : Facebook / Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe MainCetățeni moldoveni au fost repatriați din orașul Frankfurt pe Main la Chișinău
Cetățeni moldoveni au fost repatriați din orașul Frankfurt pe Main la Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Criza provocată de COVID-19 ne-a adus aceleași probleme pe care le-a cauzat altor state cu economii mai puțin dezvoltate. Totuși, este posibil să obținem unele beneficii din această criză, a apreciat expertul economic Andrei Crigan, invitat în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Criza economică provocată de pandemia COVID-19 a afectat în Republica Moldova sectoare ale economiei precum HoReCa, industria sportului și a fitnessului, precum și sferele de afaceri legate de divertisment și evenimente publice. Cu toate acestea, Republica Moldova, deși a primit o lovitură serioasă, va fi în măsură să depășească mult mai ușor această criză decât economiile mari, a apreciat expertul economic Andrei Crigan, invitat în studioul Sputnik Moldova.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Expert economic: Una dintre măsurile ”anticriză” ar putea fi majorarea impozitelor

El a menționat că necesitățile noastre nu sunt la fel de mari ca ale țărilor cu o economie dezvoltată. Prin urmare, avem acum oportunitatea de a împrumuta bani și de a-i investi cu înțelepciune - în infrastructură mai ales, după cum anunță și Guvernul. Datele statistice arată că reducerea investițiilor în infrastructura Moldovei nu are proporții atât de mari precum temerile care au fost exprimate anterior, a menționat Crigan.  

În opinia expertului, oportunitățile oferite de această criză sunt legate în cazul Republicii Moldova de redistribuirea capacităților de producție. Companiile din vestul Europei încearcă să-și apropie lanțul de producție. Mulți producători europeni au început chiar să-și transfere procesul de producție din China în Europa. Și în acest context, notează Crigan, Moldova nu ar trebui să rateze șansa de a se prezenta ca stat ce poate găzdui un asemenea tip de afaceri.  

În plus, adaugă Crigan, criza a făcut ceva ce n-au reușit toate guvernele noastre de până acum: i-a readus pe moldoveni acasă. Prin urmare, avem și forță de muncă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0