Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul Belarusului în Moldova: Despre ce au vorbit

Abonare
Premeirul țării noastre Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul Belarusului în Moldova, Anatolii Kalinin.

CHIȘINĂU, 5 iun - Sputnik. Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova Anatolii Kalinin. Șeful guvernului moldovean i-a urat ambasadorului belarus un mandat cât mai bun, apreciind raporturile dintre statele noastre ca fiind bune. 

Выборы президента Белоруссии - Sputnik Moldova
Guvernul din Belarus, demis de Lukașenko - detalii

Prim-ministrul a vorbit despre intențiile Guvernului de a construi mai multe platforme industriale în raioanele țării și a îndemnat industriașii din Belarus să examineze oportunitatea de a investi în Republica Moldova. A fost discutat subiectul dezvoltării transportului feroviar între Belarus și Moldova.

Ambasadorul Kalinin a vorbit despre experiența companiilor de construcție a drumurilor din Belarus și tehnologiile înalte pe care acestea le folosesc. Premierul a menționat intenția Guvernului de a investi în reabilitarea și construcția drumurilor și a îndemnat companiile specializate din Belarus să participe la licitațiile organizate de autoritățile din țara noastră și de partenerii de dezvoltare.

A fost făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice în ambele țări și discutat impactul așteptat ca urmare a epidemiei. Premierul a mulțumit autorităților din Belarus pentru asistența acordată în procesul de repatriere a cetățenilor moldoveni în perioada când majoritatea statelor din regiune au declarat stare de urgență.

Igor Dodon și Serghei Ciciuk - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon i-a conferit „Ordinul de Onoare” ambasadorului belarus – Video

De asemenea, a fost abordat subiectul organizării ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru perioada lunii iulie. Ministerele responsabile vor începe pregătirea agendei pentru ședință.

Volumul comerțului bilateral între Republica Moldova și Republica Belarus a constituit aproximativ 157,29 de milioane de dolari în perioada ianuarie - septembrie 2018. Din această sumă, 68,16 de milioane de dolari au fost exporturile din Republica Moldova și 89,13 importurile din Belarus. Republica Moldova are semnate cu Republica Belarus 113 acorduri bilaterale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0